Waregemse Winter Warmer 2017

De Waregemse Bierfanaten (WBF), lokale afdeling van de bierorganisatie Zythos, presenteerde vorige vrijdag hun jaarlijks seizoensbier Waregemse Winter Warmer. Het recept is van de hand van voorzitter Patrick Vervacke en van Dirk De Meester, brouwer bij de gelijknamige brouwerij in Stasegem. Patrick verwees in z’n toespraak fier naar de recente erkenning van het Belgisch Bier als Unesco cultureel werelderfgoed.

dsc_0013a

Het bestuur en de brouwer leerden elkaar vorig jaar kennen  op het BAB-bierfestival in Brugge. De samenwerking startte met brouwen van het Zomerbier ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van WBF, halverwege dit jaar. En nu creeërden ze het tweede brouwsel en dit in een groter volume.  Daar Dirk het bier zelf ook zal verkopen werd 500 l gebrouwen.

De  vierde versie van de Waregemse Winter Warmer is een kruidig, niet hoppig bier met een fruitige neus. De fles draagt geen etiket maar een wikkel, ontworpen door de vrouw van Patrick. De houterige achtergrond, de muts en de sjaal verwijzen symbolisch naar het winter warmte gevoel.

dsc_0021

Op de persconferentie werd ook van de gelegenheid gebruikt gemaakt om Dirk en z’n vrouw Ann Verfaillie de oorkonde van “1ste prijs in de Stoute Bieren” te overhandigen. Deze eremerking voor hun bier Retrorik kregen ze als resultaat van de blindproeverij van stoutbieren, op 29 oktober georganiseerd onder de leden van WBF.

dsc_0006

Komende zaterdag organiseert WBF de blindproeverij Kerst- en Winterbieren in Taverne ’t Peerdeke in het Pand in Waregem.  Waregemse Winter Warmer is nog te proeven op hun chaletstand aan de ijspiste (Markt in Waregem)  op 28 december van 14u tot 22u.

En als waardige afsluiter kwam chocolatier Stijn Vanhoutte met een lekkere pairing aandraven. De Waregemse Winter Warmer deed de Sjanghai chocolade (op basis van groene thee) smelten in de mond. WBF-bestuurslid Geroen Van Steenbrugge en Stijn Vanhoutte brachten samen het boek “Bier en Chocolade” uit.

dsc_0017

Info :

dsc_0002

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s