Brouwerij De Halve Maan blijft … brouwerij De Halve Maan

BRUGGE – De Brugse stadsbrouwerij De Halve Maan zal zijn naam behouden. Dat maakt de brouwerij vandaag bekend. Er is namelijk nog een andere brouwerij uit het Nederlandse Hulst met dezelfde naam, maar dat bedrijf gaat voortaan als Bierbrouwerij Vermeersen door het leven.

800px-De_Halve_Maan_2014_1
Brouwzaal De Halve Maan Brugge

“Wel is overeengekomen tussen beide brouwers dat ze beiden zullen blijven verwijzen naar hun roots en historiek. Zo zal ook Brouwerij Vermeersen in de toekomst blijven refereren aan haar rijke geschiedenis onder haar vroegere naam, alleen zal ze de historische naam niet meer gebruiken voor de verdere promotie en communicatie van haar bieren”, luidt het gemeenschappelijk persbericht.

halvemaan-1
Xavier Vanneste – zaakvoerder brouwerij De Halve Maan Brugge

Website

Beide brouwers lanceren ook een nieuwe website www.halvemaan.com waarin de verschillen haarfijn worden uitgelegd. “Beide brouwers benadrukken de collegiale relatie die ze hebben, alsook de positieve sfeer waarin deze oplossing tot stand kwam. Beide brouwers waren immers vragende partij om tot een oplossing te komen, en de verwarring in de toekomst te vermijden”, zeggen beide brouwerijen.

De Brugse brouwerij gaat terug tot 1546 en is sinds 1856 in handen van de familie Maes-Vanneste. Vooral de Brugse Zot en de befaamde bierpijplijn zijn gekend. De bierbrouwerij uit Hulst werd in 1821 opgericht, maar het bedrijf in zijn huidige vorm bestaat pas sinds 1968 door de overname van Paul Vermeersen. De meeste gekende bieren uit het assortiment zijn Java Dubbel en Zeeuwsche Witte.

Bron : http://www.nieuwsblad.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s