Rotaryclub Oostende Maritiem lanceert biertje voor goed doel

Rotaryclub Oostende Maritiem heeft binnen de werking een eigen biercommissie. Het gezelschap bracht onlangs ‘Zeeveroare’ op de markt, een nieuw bier exclusief voor ons land.

Op de foto zie je van links naar rechts Kevin Geryl, Jacques Verbeke, Koen Vandewalle, Jan Vandevelde, Steven Lowyck en Patrick Hollevoet. (MF)
Op de foto zie je van links naar rechts Kevin Geryl, Jacques Verbeke, Koen
Vandewalle, Jan Vandevelde, Steven Lowyck en Patrick Hollevoet. (MF)

“Onze ‘Zeeveroare’ is een heel smaakvol amberkleurig bier van acht graden. We brengen het uit in een speciale geschenkverpakking met drie flessen. Deze geschenkverpakking is mooi ontworpen en wordt door velen al aanzien als een echt collector’s item. In de doos vind je bovendien unieke bierviltjes met hetzelfde logo en opschrift”, klinkt het bij Jacques Verbeke.

EXCLUSIEF
Met 66 lentes op de teller is hij het oudste lid van Rotaryclub Oostende Maritiem. “De gemiddelde leeftijd van onze leden is 45 jaar. Iemand die zich ten dienste stelt van een serviceclub, heeft dan ook al een groot stuk van je professionele carrière achter de rug. Ooit was ik voorzitter van Rotaryclub Oostende Maritiem. Die functie wisselt elk jaar.”

De biercommissie van Rotaryclub Oostende Maritiem bestaat nog niet zo lang. “Iedere serviceclub wil een aantal zaken verkopen voor het goede doel. Daarin verschillen wij niet met een andere club. We willen uitpakken met iets in de maritieme wereld. Rotaryclub Oostende Maritiem telt om en bij de 25 leden. Onze biercommissie proefde verschillende bieren om de smaak van de Zeeveroare te bepalen.

zeeveroare

Brouwerij Het Sas – ook Brouwerij Leroy genoemd – is een bierbrouwerij uit Boezinge en produceert ons bier. Exclusief, want anders wordt het enkel in het buitenland verkocht. We lieten 700 flessen bottelen intussen, maar die zijn zo goed als allemaal de deur uit. We beslisten dan ook om opnieuw een bestelling  te plaatsen”, klinkt het.

“Het biertje wordt door ons verdeeld door ten voordele van onder andere De Stortkinderen vzw”, gaat de  architect verder. “De Stortkinderen werd eind 2004 opgericht. Twee Vlaamse reizigers hadden tijdens hun verblijf in Azië een bezoek gebracht aan de vuilnisbelt van Phnom Penh in Cambodja. De schrijnende toestanden op dit stort – met honderden straatkinderen die letterlijk proberen te overleven op een enorme berg afval – lieten hen niet onberoerd. Samen met een Engelse cineaste produceerden ze een korte documentaire waarin op treffende wijze een beeld wordt gegeven van de leefwereld van de kinderen. Daarnaast werd er in deze kortfilm ook aandacht besteed aan het Center for Children to Happiness, een opvangcentrum voor 30 stortkinderen opgericht in 2002. De Stortkinderen werd  opgericht om het centrum toe te laten meer kinderen op te vangen en uit te breiden”, zegt Jacques.
FOODTRUCK
Rotaryclub Oostende Maritiem is de derde opgerichte club in Oostende na Rotary Oostende 1 en Ter Streep. “De internationale koepel van Rotary voorziet extra steun voor onze goed doel. We werken een systeem uit om te vermenigvuldigen met Rotary algemeen. In 2017 plannen we de aankoop van aan foodtruck om ons bier kenbaar te maken”, aldus nog Jacques Verbeke. (MF)

Info: www.zeeveroare.be of via Jacques Verbeke op 0475 51 64 04 of jacques.verbeke@evolta.be.

Bron : De Zeewacht 23 december 2016 (MF)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s