Janimal-bier op de markt

Jan Panneels, de scholier die sinds enkele maanden in de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol komt helpen bij het ontwikkelen van nieuwe bierrecepten, heeft met zijn crowdfundingproject inmiddels de kaap van 200% overschreden. “Dat betekent dat ik al 1600 liter van mijn eerste bier heb kunnen brouwen en  laten bottelen, en ik kan ook een elektrisch aangedreven bakfiets aankopen. Met die bakfiets wil ik in de  toekomst bieren leveren bij klanten en cafeetjes in de buurt”, aldus Jan Panneels.

janimal

Janimal is een blond Belgisch bier en bevat slechts 3,3% vol. alcohol. Als ingrediënten werden water,  tarwe, haver, gerstemout en vier hopsoorten (citra, simcoe, mosaic en cascade) gebruikt. “Met dit ambachtelijk gebrouwen bier wil ik bewijzen dat iets smaakvols niet veel alcohol hoeft te bevatten. Bier  met passie gebrouwen, moet men altijd met verstand en met mate drinken”, aldus de jongste brouwer  van het land. Wie Jan financieel steunt of bier aankoopt via www.janimal.be, krijgt er enkele leuke  beloningen bovenop. Bedrijven die aan hun personeelsleden of klanten een eindejaarsgeschenk willen geven, kunnen via de crowdfundingactie flessen bestellen met hun bedrijfslogo of -naam op het etiket.

janimaletiket

Brouwer-cartoonist Erwin Vanmol zorgt  voor een origineel labelontwerp. Het crowdfunding-project  heeft verrassend veel opgeleverd waardoor Jan begin januari zijn eerste bier kon lanceren dat momenteel verkrijgbaar is bij Vrijstaat Vanmol.

Bron : De Streekkrant Zennevallei – 11 januari (MVG/foto lgo)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s