Kortrijkse speciaalbieren winnen prijs op World Beer Idol 2017

De Kortrijkse brouwfirma Hugel won vrijdag twee medailles op de World Beer Idol, een internationale biercompetitie in Tsjechië, een van de belangrijkste bierlanden ter wereld. De Zeven Zonden-bieren Invidia en Superbia wonnen beide een bronzen medaille. De bekroning bevestigt het succes van de jonge Kortrijkse brouwfirma Hugel, opgericht door Koen Hugelier (40) uit Heule, die eerder in 2015 een gouden medaille won op de Brussels Beer Challenge.

idol

 

Brouwer Koen Hugelier is opnieuw trots: “Deze nieuwe bekroning bevestigt wat de jury van de Brussels Beer Challenge in 2015 al zei: Invidia is een uitzonderlijk bier. Deze internationale prijs maakt opnieuw duidelijk dat de Zeven Zonden-bieren wereldwijd in de smaak vallen, en dat is een bekroning voor het vele harde werk van de afgelopen jaren.” Dat nu ook Superbia in de prijzen viel, het nieuwste bier van Hugel, toont dat het succes van voorganger Invidia geen toevalstreffer was. De Zeven Zonden-reeks, waar beide bekroonde bieren deel van uitmaken, moet worden afgerond in 2020. Hugel wil hiermee zeven verschillende bieren op de markt brengen, die elk op hun manier een van de zeven hoofdzonden representeren. Invidia is het derde bier in de reeks. “Deze stimulans zal er zeker voor zorgen dat ik de reeks zal afwerken. In 2010 brouwde ik het eerste bier, Luxuria. In 2011 volgde Gula, in 2013 Invidia, en vorig jaar kwam het vierde bier, Superbia op de markt.” “De vier bieren zijn elk op hun manier heel speciaal en juist dat zorgt ervoor dat ze heel wat fans hebben, in binnen- en buitenland. Het zijn mensen die op zoek zijn naar een unieke smaakbeleving maar bijvoorbeeld ook naar bieren die zich ideaal laten combineren met gerechten als kaasschotels, wildgerechten en chocoladedesserts.” De bekroonde bieren Invidia en Superbia zijn beschikbaar via www.zevenzonden.be en via een groot aantal drankenspeciaalzaken in heel het land. De volledige lijst is hier beschikbaar.

Brouwfirma Hugel Na een opleiding farmaceutische en biologische technieken en medische laboratoriumtechnologie werkte Koen Hugelier bijna tien jaar aan de Universiteit Gent mee aan diverse wetenschappelijke studies. In 2009 werd hij gediplomeerd tot zytholoog en kreeg op die manier de brouwmicrobe te pakken. Omdat Hugelier veel kennis uit zijn opleidingen kon gebruiken, was het behoorlijk eenvoudig om zich te verdiepen in de geheimen van het brouwen. Na wat hobbybrouwen was Koen Hugelier in 2010 klaar voor het brouwen van één van zijn bieren in een ‘grote’ brouwerij.

9f0fbf92-f9af-40ed-a07b-403a772347c8

Op die manier kwam Koen Hugelier bij Het Gulden Spoor terecht, waar hij intussen werkt als freelance brouwer en er zelf zijn eigen bieren brouwt. Naast het brouwen van zijn Zeven Zonden Gula, Luxuria, Invidia en Superbia, brouwde Hugelier in het verleden regelmatig tal van andere bieren. Zo is hij de ontwerper van het huisbier van studentencafé́ Den Chips in Kortrijk, waar Chipke al vijf jaar het stambier is van Hans en David Masselis.

Koen Hugelier is bovendien al vier jaar de brouwer voor Brouwerij De Kazematten in Ieper. Hij brouwt er in opdracht hun Wipers Times 14, Wipers Times 16 en het bier Grotten Santé.

Invidia Invidia is een chocoladestout, een biertype dat we hier in België̈ niet vaak tegenkomen. “Wanneer mensen in het buitenland aan België denken, dan denken ze vaak maar aan twee dingen: bier en chocolade. Invidia brengt deze twee op een unieke manier samen.” Het bier zelf smaakt naar gedroogde vruchten en heeft heel veel toetsen van karamel en zwarte chocolade. De smaak is bijzonder vol met een bitter karakter door het gebruik van veel gebrande mouten. Op die manier is het bier toch in balans. Op het einde komt een alcoholgloed opzetten die een warme impressie in de mond achterlaat. Alcoholvolume: 10%.

Superbia Superbia is een IPA, een biertype dat we hier in België̈ ook niet zo vaak tegenkomen. Het bier is een ware hopbom en een openbaring voor mensen die de bierstijl niet kennen. Het aroma is een explosie van tropische vruchten zoals lychee, pompelmoes, mandarijn en mango. De smaak is delicaat met een evenwichtige en duidelijke aanwezige hoppigheid en een volle body. Alcoholpercentage: 7%.

Alle bieren uit de Zeven Zonden reeks:

hugel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s