STADSBROUWERIJ DE KONINCK LANCEERT LOST IN SPICE

De brouwers bij De Koninck experimenteren erop los. Het resultaat daarvan zijn niet enkel Triple d’Anvers, het Bolleke De Koninck en Wild Jo, maar ook éénmalige testbrouwsels in allerlei kleuren, geuren, smaken en stijlen. Deze testbrouwsels vloeien – zolang de voorraad strekt – uit de tap in verschillende cafés in België en Nederland. In het voorjaar van 2015 kregen de bieren van De Koninck  een nieuwe telg : Wild Jo, een blond speciaalbier met wilde gist. Niet veel later, in mei 2015 zag het  eerste testbrouwsel het licht: de Imperial Red Ale. Gevolgd door Russian Imperial Stout (oktober 2015), Pierre’s Bock (maart 2016) en Lost in Spice (juli 2016).

In november 2016 was het de beurt aan brouwsel 05, ‘Bier van A’ en in februari 2017 brouwden Sven Dekleermaeker en Jitsk ‘Mint the Chocolate’.

Eén voor één bieren met een hoekje af. Op de website van De Koninck kunnen fans aangeven wat ze van elk testbrouwsel vinden. En wat bleek? Lost in Spice, het vierde testbrouwsel dat in juli 2016 werd gelanceerd, sloeg zó aan bij het publiek dat de stadsbrouwerij het bier permanent op de markt brengt.

Of de brouwers van De Koninck, écht lost in space…euh spice waren, toen ze aan het brouwen sloegen, weten we niet.. . Feit is dat ze hun favoriete kruiden en fruit in de hop gun staken: gember en kardemom.

In de brouwketel werden koriander, sinaasappelschil en citroen toegevoegd. Het resultaat: Een fris en kruidig craft bier.

WAAR KAN JE LOST IN SPICE VERKRIJGEN?
Vanaf midden maart kan je Lost in Spice al proeven in de Belgische en Nederlandse horeca en vanaf april kan je de 4-packs en kratten terugvinden bij de bierhandelaars en enkele geselecteerde supermarkten.

BIERINFO :

LOST IN SPICE : Dr y spiced bier met kardemom, gember, sinaasappelschil, citroen en koriander UITZICHT : Verfrissend blond
MOUT : Gerstemout en tarwemout
HOP : Hallertau en Saaz
AROMA : Kruidig en verfrissend met fruitige citrustoetsen en een pittige nasmaak
ALCOHOL : 5,2%

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s