Vintage, 100% natuurlijk én super hip: Ritchie

Belgische limonade gebaseerd op een oud familierecept met 100% natuurlijke ingrediënten

Jan Verlinden besliste na 22 jaar zijn job en carrière als marketeer op te geven. Toen verbleef hij in zes verschillende landen en op drie verschillende continenten. Nu gaat hij terug naar z’n roots: de brouwerij van zijn ouders in Vlaams-Brabant en herlanceert hij Ritchie, een Belgische limonade gebaseerd op een oud familierecept. Ritchie is verkrijgbaar bij verschillende drankenhandelaars en supermarkten in België. Ook Delitraiteur, Würst en andere horeca outlets serveren al Ritchie.

Brouwerij Verlinden

De fifties, dat waren vetkuiven, doo-wop, rock ’n roll, Brigitte Bardot én Ritchie, een Belgische limonade.  Ritchie kwam voor het eerst op de markt in de jaren ‘50 en werd oorspronkelijk gemaakt in brouwerij Tielemans in Aarschot. In 1969 verhuisde de productie naar familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek. In 1979 werd de productie van Ritchie stopgezet, begin jaren ’90 werd de brouwerij gesloten. Nu, na een carrière van 22 jaar als marketeer, besloot Jan om zijn hart te volgen en Ritchie, de limonade van zijn overgrootvader, nieuw leven in te blazen.

Jan Verlinden: “Met Ritchie breng ik een familietraditie opnieuw tot leven. Stel dat ik het bedrijf in de jaren 90 had overgenomen, dan was ik de vierde opeenvolgende generatie geweest.

Belgische traditie

België heeft een rijke limonade traditie. Vroeger had elke brouwerij had z’n eigen limonade. Met het verdwijnen van de lokale brouwerijen en de opkomst van globale merken in de jaren ‘80 en ‘90, verdwenen bijna alle lokale limonades van de markt.

Intussen zijn trendy craft limonades, voornamelijk in onze buurlanden, aan een opmars bezig. Consumenten gaan steeds vaker op zoek naar lekkere dranken met natuurlijke ingrediënten, minder suiker en zonder bewaarmiddelen. Natuurlijke of homemade drankjes vind je terug in elk lijstje met ‘foodtrends voor 2017’. Ritchie speelt in op die hype en heeft de ambitie om de eerste Belgische craft limonade te worden.

100 % natuurlijk in een retro flesje

Ritchie limonade is gebaseerd op het originele familierecept , maar met een twist. Het is een heerlijk bruisende limonade met 100% natuurlijke ingrediënten (zonder bewaarmiddelen) en wordt gezoet met rietsuiker. Ritchie bevat flink minder suiker dan andere limonades, zo heeft de meest verkochte sinaasappel limonade in Belgie 23% meer suiker per 100 ml vergeleken met Ritchie Orange.

De Ritchie limonades bestaan in twee smaakduo’s: sinaasappel met een vleugje vanille en pompelmoes met een hint van ananas. Ritchie wordt verkocht in unieke glazen 27,5 cl retroflesjes, gebaseerd op het design uit de jaren ’50, met een schroefdop.

 

Meer over Ritchie

Smaken: sinaasappel met een vleugje vanille  & pompelmoes met een hint van ananas

Prijs: 1,39 euro per flesje

Verkoopsinformatie:  op de website drinkritchie.com vind je de verkooppunten terug.

Ritchie is verkrijgbaar bij verschillende drankenhandelaars en supermarkten in België.

Ook Delitraiteur, Würst en andere horeca outlets serveren Ritchie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s