Leuven biermaand : nieuwtjes in het programma

Leuven en bij uitbreiding de ganse provincie Vlaams-Brabant zijn dit jaar weer meer dan ooit ‘The place to beer’. Zowel Leuven als de provincie organiseren een maand lang proeverijen en andere bieractiviteiten tijdens de Leuven Biermaand en de Biermaand Vlaams-Brabant. Telkens van 21 april tot 5 juni.

Hoogtepunten zijn de twee bier festivals in Leuven: het intussen onmisbare Zythos Bierfestival op 22 en 23 april, en het nieuwere Leuven Innovation Beer Festival, op 5 en 6 juni.

Bierflash brengt u vandaag en de komende 4 dagen weetjes over “The Place to Beer”.

Leuven Biermaand
Proeverijen, bierroutes en brouwerijbezoeken. Innovatie en traditie. Biergeschiedenis en foodpairing. Tijdens de Leuven Biermaand zet Leuven, ‘the place to beer’ alle tapkranen open.
“Vorig jaar maakten we de sprong van een bierweekend naar een ganse Leuven Biermaand. En omdat dit gesmaakt werd door het publiek, loopt de biermaand deze keer ook van het Zythos bierfestival tot en met het Leuven Innovation Beer Festival. ”, meldt ons schepen van toerisme Dirk Vansina. “Omdat we de vaste bezoekers graag blijven verrassen, staan er heel wat nieuwigheden op het programma. Zo kan je op de verrassende workshop ‘Beer your senses’, bier ontdekken met al je zintuigen.”
Goed om weten: tickets voor bieractiviteiten kan je online kopen op:
http://www.visitleuven.be/biermaand

3 nieuwtjes in het programma :

1. Beer for foodies : Meer dan ooit kan je dit jaar ook lekker eten tijdens de Leuven Biermaand. Er zijn de Leuvense bierrestaurants die heel het jaar door al bier op het menu zetten, maar er is ook een biermaand ‘special’. En exclusief tijdens het laatste weekend, wanneer het Leuven Innovation Beer Festival plaatsvindt, kan je bij restaurants Trente, Zarza, Land aan de overkant en De Hoorn een menu gepaired met bieren van het festival degusteren.
2. Beer your senses :  Bier proeven met al je zintuigen. Dat doe je tijdens deze verrassende workshop. Wat hoor, zie, ruik en proef ik? Dat is maar één van de nieuwe bierbelevingen die op het menu van de biermaand staan. Daarnaast zijn er ook nog heel wat rondleidingen, al dan niet met proeverij en/of foodpairing.
3. Bierweekendjes  : Het hele jaar door kan je in Leuven een bierarrangement boeken. Naar aanleiding van de Leuven Biermaand wordt het aanbod uitgebreid en vernieuwd. De deals zijn nu nog interessanter!

Begin alvast te plannen op http://www.visitleuven.be/biermaand

Praktisch :
http://www.visitleuven.be/biermaand voor een overzicht van het volledige programma

Info en tickets: Toerisme Leuven, Naamsestraat 3, 3000 Leuven of op http://www.visitleuven.be/biermaand

Wanneer: van vrijdag 21 april tot en met maandag 5 juni 2017

Waar: Leuven, centrum en omgeving

Contactpersonen:
• Dirk Vansina, schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
dirk.vansina@leuven.be | 016 27 22 06
• Leen Tyrions, medewerker nationale pers
leen.tyrions@leuven.be | 016 27 22 70

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s