Biermaand Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant is dé bierprovincie bij uitstek met meer dan 30 grote en kleine brouwerijen, goed voor ruim 250 streekbieren. De brouwtraditie en geheime bierformules worden hier gekoesterd van generatie op generatie. Van de lambiekbieren in het Pajottenland en de Zennevallei tot het troebele witbier van Hoegaarden, van donkere mouten tot fris fruitbier. Men vindt hier de allergrootste wereldspeler en de kleinste ambachtelijke brouwerij. De variatie aan smaken en stijlen van bieren in Vlaams-Brabant is enorm.

Beleef deze bierrijkdom van 21 april tot 5 juni. Dan is Vlaams-Brabant in de ban van bier. Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven hebben een ruim aanbod aan activiteiten opgezet rond dit thema.

‘Zeven weekends lang, van 21 april tot 5 juni, zetten 16 brouwerijen hun deuren open en pakken 21 gemeenten uit met originele bierformules zoals bierverhalen, bierproeverijen, begeleide bierfietstochten, lezingen, workshops, bierbuffetten enz.’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Enkele opvallende nieuwigheden dit jaar zijn de City Beer Golf in Leuven en Tervuren, een theatervoorstelling met zythologe Sofie van Rafelghem in Tervuren, een tentoonstelling van biererfgoed in Diest en de voorstelling van een publicatie over Brouwerij Van Hellemont in Lubbeek.

Naast het vaste aanbod van 8 fietsroutes rond het thema bier zijn er dit jaar vier nieuwe themaroutes, nl. de ‘Prinsheerlijke biertjes’ in Diest en Scherpenheuvel-Zichem en de ‘Bierbrouwsels van de Kouters’ in Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise en alsook 2 bierroutes vanuit Lubbeek en vanuit Bierbeek.

Er zijn ook drie bierfestivals: Zythos Bier Festival op 22 en 23 april, Tour de Geuze op 6-7 mei in het Pajottenland en Leuven Innovation Beer Festival 4 en 5 juni.

Biermaand Vlaams-Brabant en Leuven Biermaand zijn een gezamenlijk initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Leuven. De beide partners willen op die manier het toeristische belang, de diversiteit van de Vlaams-Brabantse biertraditie en het vakmanschap van de brouwers extra in de verf zetten.

Praktisch :

www.toerismevlaamsbrabant.be/bier: voor een overzicht van het volledige programma
Wanneer: van 21 april tot en met 5 juni 2017
Waar: Hageland en Groene Gordel

Contactpersonen:
• Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme,
016 26 70 57 | kabinet.swinnen@vlaamsbrabant.be
• Vital Geeraerts, Toerisme Vlaams-Brabant,
16 26 76 21 | vital.geeraerts@vlaamsbrabant.be
• Frank Ilsbroux, persverantwoordelijke
0477 44 82 25 |info@vlaamsbrabant.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s