Podiumplaatsen voor West-Vlaamse bieren

Brugge – Bezoekers van het Brugs Bierfestival bezorgden het nieuwe Brugse bier de ‘Bruinen Os’ van Brouwerij Bourgogne des Flandres een zilveren podiumplaats. Het goud was voor De Poes van Brouwerij De Poes in Tielt, en het brons voor Abbaye Paix-Dieux van de Henegouwse brouwerij Caulier.

Dat twee van de drie podiumplaatsen voor WestVlaamse bieren waren, kan mogelijk met de opleiding te maken hebben. Thomas Vandelanotte (rechts op de foto)van Bourgogne des Flandres en Stijn David (2de van rechts op de foto) van De Poes zaten in hetzelfde jaar van de opleiding Brouwers- technieken, gegeven door Peter Croonenberghs aan Hogeschool Pantha Rhei in Gent.

In de top-10 prijken trouwens nog meer WestVlaamse bieren met Waardamme Tripel van Brouwerij Stokhove (4), Westvleteren 12 van Abdij St Sixtus (5) en Brugse Zot Blond van Brouwerij De Halve Maan (7). “Dit bewijst dat de West-Vlaamse bieren een prominente rol spelen op het Brugs Bierfestival”, zegt voorzitter Marc Vandepitte van de vzw Brugse Autonome Bier- proevers.

De jongste editie van het Brugs Bierfestival lokte bijna 20.000 bezoekers uit 41 verschillende landen. Er konden toen 462 bieren geproefd worden. De bezoekers konden er ook op het volgens hen beste bier stemmen..

Bron : Tam Tam Brugge (cgra/foto cgra)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s