Gageleer draagt commercialisatie over aan Biosano

Gageleer cvba-so uit Oud-Turnhout heeft de commercialisatie van haar bieren overge­dragen en heeft hiervoor een licentieovereenkomst afgesloten met Biosano uit Wommelgem. Gageleer zal met de royalty’s op de bierverkoop zoals in het verleden projecten voor natuurbehoud ondersteunen.

Biosano is een onafhankelijke groothandel in biologische voeding, dranken, cosmetica en zaadgoed die recent van Schoten naar Wommelgem verhuisde. De distributie gebeurt naar natuurvoedingswinkels, horeca, grootkeukens, catering, natuurlijke parfumeries en bioboeren in België, Nederland en Luxemburg.

 Onlangs richtte Biosano een afdeling op ‘Belgian Organic Beers’ die zich specialiseert in de verkoop van zoveel mogelijk Belgische biologische bieren. De teller staat nu op 121 bieren. Gageleer zal hiervan het uithangbord worden samen met BUFO, dat vorig jaar als merk volledig aan Biosano werd overgedragen. Aan het karakter van de Gageleer-bieren zal niets veranderen. De nodige gagel, waaraan het bier zijn unieke karakter ontleent, zal verder in de Kempische natuurreservaten worden geplukt door Gageleer cvba-so. De Proefbrouwerij blijft het bier verder brouwen.

De coöperatieve Gageleer werd twintig jaar geleden opgericht om met de opbrengst van bier voor meer natuur te zorgen in de regio Turnhout. Begonnen met een brouwsel van 1.100 liter was de omzet vijf jaar geleden gestegen tot 90.000 liter en moest een beroep gedaan worden op een externe dienstverlener die zorgde voor de distributie en facturatie.

Eind 2016 was de omzet verder gegroeid tot 156.000 liter. Dit zorgde voor steeds meer druk op de zes vrijwilligers, te meer daar deze vrijwilligers inmiddels twintig jaar ouder zijn.

Voor de consument verandert er niets. Hij / zij kan Gageleer vinden op dezelfde plaatsen waar hij / zij vroeger Gageleer kocht of dronk. Meer zelfs, het is de ambitie van Biosano om Gageleer nog aanzienlijk verder te doen groeien, zowel in België als in het buitenland.

Info : www.gageleer.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s