AB InBev gaat 2 miljard dollar of 1,8 miljard euro investeren in zijn Amerikaanse brouwerijen. De Leuvense bierreus wil dat tegen 2020 realiseren. Dit jaar gaat het al om 500 miljoen dollar of 455,4 miljoen euro.De investeringen werden maandag bekendgemaakt door Anheuser-Busch, de Amerikaanse tak van het bedrijf. In 2017 wordt meer dan 200 miljoen dollar gepompt in projecten in de brouwerijen en in distributie. Voor verpakkingen en innovatie zet AB InBev dit jaar 180 miljoen dollar opzij in de Verenigde Staten.

Anheuser-Busch is marktleider in de Verenigde Staten, vooral door het populaire pilsbier Budweiser en de variant Bud Light. Maar het marktaandeel zit in dalende lijn.

 De voorbije jaren nam AB InBev al diverse kleine brouwers in de States over om ook het segment van de echte bierliefhebber aan te boren. De nieuwe investeringen moeten bijdragen tot die groeistrategie.

Anheuser-Busch werd in 2008 overgenomen door het toenmalige InBev. Zo ontstond het huidige AB InBev, met hoofdzetel in Leuven.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Paul Gebruers