Bellegemse speciaalbier Omer wil Frankrijk en Nederland veroveren

Naar aanleiding van de feestelijkheden rond 125 jaar brouwerij Vander Ghinste laat CEO Omer-Jean Vander Ghinste weten dat hij met zijn bieren en vooral dan met kaskraker Omer nog grote ambities heeft. Export is vandaag goed voor 10 procent en de komende jaren mag en moet dat cijfer opgekrikt worden tot 25 procent. Ter vergelijking: de Brugse brouwerij De Halve Maan van de familie Vanneste en ook wel bekend van speciaalbier “Brugse Zot”, voert voor liefst 40 procent uit. Daarom ook wordt er in Bellegem, aan de rand van Kortrijk, geïnvesteerd in de bouw van een nieuw brouwzaal.

Het blonde speciaalbier Omer werd negen jaar terug (2008) gelanceerd en begon toe in eigen land aan een bijzondere sterke opmars. In die mate zelfs dat het bier een begrip is geworden. In de buurlanden liggen er echter nog tal van groeimogelijkheden. Omer-Jean Vander Ghinste, die de vijfde generatie vertegenwoordigt, ziet in de eerste plaats opportuniteiten liggen in de buurlanden Nederland (waar Omer al beperkt beschikbaar is) en Frankrijk. Een kleine rem op de export, is het feit dat Omer enkel in flesjes beschikbaar is en niet in vaten. De Bellegemse brouwerij hoopt dat euvel te ondervangen door dat andere speciaalbier (LeFort) dat wél op vaten verkrijgbaar is en ook succesrijk blijkt te zijn.

In deze fase droomt Vander Ghinste naar eigen zeggen nog niet zozeer van verre export. Brouwerij Vander Ghinste is op vandaag goed voor een omzet van 2,6 miljoen euro en een debiet van 90.000 hectoliter.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s