Microbrouwerij Van Renterghem lanceert Knesselaars bier

Sinds dit jaar is Knesselare een nieuwe brouwerij rijker. Microbrouwerij Van Renterghem wil op een ambachtelijke manier brouwen. Op 1 juli wordt het eerste bier ‘Geirn Meugen blond’ gelanceerd. Ze hebben de ambitie om in de komende tijd ook nog andere bieren aan deze reeks toe te voegen.


“Vanaf 2000 startten we met het zoeken naar een eigen bier en recept. Bier was voordien ook al een  passie en interesse. Het brouwen gebeurde kleinschalig in de keuken. We zochten en experimenteerden  met geuren en smaken om een blond bier met een eigen karakter te ontwikkelen. Intussen zijn we vele  jaren en vele proefbrouwsels later. Het recept staat op punt en we zijn klaar om ons bier op de markt te brengen. Vanaf september 2016 begonnen we de bouwwerken, inrichten van de brouwerij…”, vertelt Bruno Van Renterghem.

“Geirn meugen”, is de naam van het biertje. “Een West-Vlaamse naam, teruggaand op onze roots die in Zwevezele liggen. Mijn grootvader Jerome zei steevast als we samen een biertje dronken ““dat we ze nog lange geirn geirn meugen ”. Hij bedoelde daarmee: gezondheid, dat we nog lang samen kunnen genieten, gezellig samen kunnen zijn en iets lekkers graag mogen drinken.

Om iedereen te laten kennis maken met onze brouwerij en onze bieren houden we een opendeurweekend op 1 en 2 juli 2017 doorlopend van 10 u -18 u Je kan er de brouwinstallatie bekijken, een woordje uitleg krijgen over het brouwproces en de grondstoffen door Bruno, een Geirn Meugen proeven, kennismaken met ons aanbod aan geschenkverpakkingen, gezellig samenzijn met drankjes aan democratische prijzen.

Brouwerij Van Renterghem vindt u in de Waterstraat 9 in Knesselare, telefoon 0485 969226.

Bron : ‘t  Fonteintje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s