Veel nieuwe bieren en brouwerijen op Zwevegems Bierfestival

Op 14 en 15 augustus 2017 vindt al voor de zeventiende keer het Internationaal Streekbierenfestival van Zwevegem plaats. Het festival is al jaren het mekka voor de bierliefhebber: 40 bekende en minder bekende brouwerijen uit binnen- en buitenland stellen er het beste uit hun gamma voor, goed voor bijna 200 verschillende bieren, dit allemaal samen op het Zwevegemse Th. Toyeplein, in de schaduw van de Sint-Amanduskerk, dat is het streekbierenfestival.

Het Internationaal Streekbierenfestival op 14 en 15 augustus in Zwevegem is ondertussen een begrip geworden in de brouwerijwereld, een festival waar elke brouwer wenst aanwezig te zijn om zijn bieren aan het grote publiek voor te stellen en ons zo de rijke biercultuur te presenteren.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierfirma’s voor de eerste maal present in Zwevegem, met name Hedonis, Enigma, Beerbugs, Brouwerij Strubbe, Biobieren Warmenbol, Brouwerij De Feniks, L’Arogante, Mum’s, De Laatste Drinker, Bossuwé Brewing, Brasserie de Silly en jawel Brouwerij Alken-Maes en kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Brouwerij Jopen uit Nederland, brouwerijen Erdinger en Weihenstephan uit Duitsland, Lucky Bastard uit Tsjechië en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.

Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Cuvée Watou van Leroy Breweries (Het Sas/Van Eecke) of de nieuwe Saison Tremist van Brouwerij Kazematten, de Retrorik van Brouwerij De Meester of een Triporteur Wild Kriek en Berry van BOM Brewery. En wat dacht je van Rodenbach Alexander, Baptist, Arthur’s Legacy Pretty P IPA, Liefmans Yell’Oh of de nieuwe Petrus Nitro Quad van Brouwerij De Brabandere. U leest het, de lijst is te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf.

Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live optredens van onder meer Kartje Kilo, Marino Punk, No Limits, De Toaperoapte on Stage en Weeral Brecht Demeire, Sounds Familiar of Guy et Les Michelins

Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van de professionele monitoren van de Funbus. Wie graag een hapje eet tussendoor, kan terecht bij de vele hapjesstanden.

Voor meer informatie, kunt u terecht op www.flanderseventsvzw.be, of volg ons op www.facebook.com/flanderseventsvzw of twitter #isbfzwevegem.

Wanneer :  maandag 14 augustus 2017 van 15.00u tot 23.30u en dinsdag 15 augustus 2017 van 13.00u tot 23.30u.

Plaats : Theophiel Toyeplein, Zwevegem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s