Big Chouffe : limited edition & Grande Choufferie

Al onze CHOUFFE-fans weten dat wij, de CHOUFFE-kabouters, graag geportretteerd. En omdat we trots zijn op het resultaat, beslisten we ondertussen 13 jaar geleden om deze foto’s aan te brengen op de magnumflessen (1,5l), onze ‘BIG CHOUFFE’.

 

Dit jaar riepen we hiervoor de hulp in van onze vriend FRANCIS CARIN, een Belgische stripmaker met een heldere en realistische tekenstijl. Perfect voor ons, kabouters uit het Dal der Feeën.

Francis Carin studeerde plastische kunsten aan het Luikse Institut Saint-Luc. Geen genre is hem vreemd: hij werkte eerst in de reclame en maakte illustraties voor een informatief weekblad. Vervolgens maakte hij enkele korte verhalen en stukjes voor Spirou en Tintin (De Blauwe Duivels, Les casseurs de bois).

Zijn populairste project blijft echter de reeks Victor Sackville, met als held een agent van de Britse geheime dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vanaf de jaren 2000 nam hij het tekenwerk voor de serie Lefranc over. En wij, kabouters, slim als we zijn, houden van talent als dit!

De ruim 130.000 flessen van dit jaar hebben een afbeelding in zeefdruk en zijn beschikbaar vanaf september 2017. Ze worden verdeeld via de bierhandel, de grotere supermarkten, in de CHOUFFE Shop in Achouffe en via de webshop. We voeren ze uit naar verschillende Europese landen (Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland) en ook China.

Santé!

De CHOUFFE-kabouters

 

En volgend weekend gaat ook de jaarlijkse Choufferie door. Hieronder het programma voor dit jaar :

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s