Palm plukt eigen hop

Brouwerij Palm uit Steenhuffel plukt op 27 augustus de eigen geteelde hop waarmee onder meer het degustatiebier Palm Hop Select wordt gemaakt. De hoppluk wordt gecombineerd met een foodtruckfestival.Het is al de vijfde keer dat Palm samen met bierliefhebbers de eigen geteelde hop oogst. Hop is één van de basisingrediënten van bier en zorgt voor smaak, aroma en karakter. Met deze eigen geteelde hop van de Hallertau Mittelfrüh variëteit creëren de Palm-brouwers onder andere de Palm Hop Select. Op het einde van de hoofdgisting krijgt het bier nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, de dry hopping, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles.

Later dit jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van Palm en nadien het afgewerkte bier te proeven. Inschrijven voor de hoppluk kan via http://www.hoppluk.be

Foodtrucks

Ook voor deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival met een tiental vintage foodtrucks die streetfood serveren. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. Sterrenchef Viki Geunes van ’t Zilte in Antwerpen komt alvast langs om de creaties te proeven.

Naast de brouwzaal van Palm zetten ook Brouwerij De Hoorn en Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van de bekende PALM-paarden, op 27 augustus de deuren open.

Bron : http://www.madeinmechelen – Leen De Moor

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s