BeerWalk komt naar Mechelen

MECHELEN/BERLAAR – Een jaar na de oprichting van The Brewery brengt het bedrijf uit Berlaar haar BeerWalk nu naar Mechelen. Na een eerdere uitrol in steden zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk, komt het belevingsproject rond bier en historiek zo ook naar de thuishaven van het Gouden Carolus-bier.
Internationale toeristen, bierliefhebbers en groepen kunnen vanaf 1 december in Mechelen een BeerWalk volgen. Gedurende drie uur gaat biercoach Ariël Meeusen met zijn groep op tocht om de geschiedenis van Mechelen te vertellen aan de hand van zijn bierverleden.

Ariël Meeusen rechts op de foto . © The Brewery.

“Uiteraard komen de verhalen van brouwerij Lamot, het begijnhof en hun helende brouwactiviteiten aan bod, maar ook de tientallen huisbrouwerijen die profiteerden van de watertoevoer van de Zenne en de Dijle passeren de revue”, legt Ariël Meeusen uit. Hij dook voor de historische informatie in oude manifesten en boeken, architecturale bronnen en bierstambomen.

Mechelen BeerWalk stopt tijdens de wandeling ook aan vijf pittoreske stadskroegen en volkscafés om onder begeleiding van de gids smaken te ontdekken van de bieren van brouwerij Het Anker.

Bierland België

The Brewery uit Berlaar werd in oktober 2016 opgericht door biercoach Ariël Meeusen en eventspecialist Joël Dumont. Die laatste zet met ’t Hooghuys en Deadline Entertainment Group al meer dan 25 jaar in op de beleving rond events. “Intussen zijn we met BeerWalks in vijf Vlaamse steden aanwezig, maar we ambiëren om in de komende jaren op tien verschillende locaties actief te zijn. Dat willen we te realiseren met de steun van diverse brouwerijen, de toeristische diensten en Visit Flanders”, klinkt het bij het duo.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Bart De Bruyn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s