Triporteur voortaan Rumbeeks biertje

In een loods in Hangaar 15 langs de Armoedestraat wordt op dit moment de thuishaven van ‘BOM Brewery’ gebouwd. De brouwerij is vooral bekend van de Triporteurbieren. Het is ook de enige brouwerij ter wereld met een eigen moutbakkerij. Krijgt Rodenbach straks concurrentie?

Roeselare is onlosmakelijk verbonden met Brouwerij Rodenbach. Maar als het van Bert Van Hecke en Rebekka Lyssens afhangt, wordt Roeselare straks ook in één adem genoemd met BOM Brewery. Die brouwerij is vooral gekend voor de zeven Triporteurbiertjes. De brouwerij is ook de enige ter wereld met een eigen moutbakkerij, waar mouten enkel en alleen voor eigen bieren worden gebakken. BOM Brewery heeft ook een eigen merk van brouwmachines die zullen gebruikt worden in brouwerijen die volgend jaar openen in Gent, Franschoek (Zuid-Afrika) Austin en El Paso (beiden Texas). BOM zag het levenslicht in Limburg, waar het koppel enkele jaren woonde en werkte. Maar nu de Rumbekenaars terug in hun geboortedorp wonen, krijgt de brouwerij ook hier een vaste stek. Langs de Armoedestraat verrijst momenteel een loods van 240 vierkante meter in het bedrijvencomplex Hangaar 15. “Onze nieuwbouw zou tegen februari klaar moeten zijn. Het is de bedoeling dat we BOM Brewery tegen de zomer openen”, vertelt Bert. “Onze moutbakkerij krijgt er onderdak, er komt een ruimte voor proeverijen en een winkeltje. Op termijn willen we er ook een testbrouwerij onderbrengen, een soort toonzaal voor Bom Brew.”

Export

Een eigen volwaardige brouwerij om permanent Triporteurbieren te brouwen, is dan weer niet de bedoeling. “Ik ben de enige die de recepten van de Triporteurbieren kent. Het brouwproces besteed ik uit aan brouwerijen die mijn bieren moeten brouwen op basis van mijn instructies en met ingrediënten die ik aanlever. Ik werk hiervoor samen met Brouwerij Anders in Limburg en Brouwerij Lindeboom in Nederlands-Limburg, en ik wil in de toekomst ook in zee gaan met Brew Society in Heule. Op dit moment wordt 80 procent van onze bieren geëxporteerd naar Rusland, Australië en Amerika. Met de bouw van onze thuishaven in Roeselare willen we werk maken van meer verkoop in eigen land. Daarom zijn we op zoek naar een vertegenwoordiger die straks de baan op gaat, maar ook wil helpen bij degustaties. Geïnteresseerden mogen zich zeker melden.”

Ook in Zuid-Afrika

De buitenlandse afzetmarkt wordt uiteraard niet vergeten, en daarom wordt Triporteur straks ook overzees gebrouwen. “Het is de bedoeling om volgend jaar zowel een Zuid-Afrikaanse als een Amerikaanse Triporteur te brouwen. Zoals steeds met mout uit mijn eigen moutbakkerij. Door brouwpakketten naar daar te verschepen, kan ik de Triporteurliefhebbers in het buitenland vers en betaalbaar bier garanderen met een heel beperkte impact op het milieu.”

Meer op bombrewery.com.

Bron : http://www.hln.be – Charlotte Degezelle / foto’s Joke Couvreur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s