Bierkasteel opent eigen bruine kroeg

Met Michelle’s Pub opent  brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem een nieuwe trekpleister. De ‘bruine kroeg’ wordt in goede banen geleid door Michelle, dochter van Lindsey en Xavier Van Honsebrouck. Michelle studeerde af aan de hotelschool Ter Duinen en genoot ook een opleiding aan de School for Butlers and Hospitality in Hertsbergeen. Ze werkte reeds in de Brasserie sinds de opening van Het Bierkasteel.

In de pub kan je terecht voor een menukaart en ook voor groepsmaaltijden. De kroeg wil een gezellig kader creëren waar bezoekers van de brouwerij van een tastingkunnen genieten, maar waar evenzeer passanten en liefhebbers van de befaamde bieren welkom zijn.

Maar liefst 7 bieren op tap in Michelle’sPub. U zal als bezoeker van Michelle’sPub elk seizoen een nieuw huisgebrouwenspeciaalbier kunnen ontdekken : “Bier van een brouwer” exclusief in Michelle’sPub “SCOTCH BLACK ALE”. Volgende bier zijn constant beschikbaar op vat : Rouge, Filou, Tap 5 en ook 3 wisselende bieren : Kasteel Tripel, Winterbrigand en Cuvée du Chateau.

“BIERKASTEEL SCOTTISH BLACK ALE”
Dit eerste bier, BIERKASTEEL SCOTTISH BLACK ALE, werd gebrouwen door Brouwermeester Hans Mehuys. Het bier, geïnspireerd op menig Engelse zeer donkerbier, kreeg zijn eigen uniek karakter door gebruik van zijn typische ingrediënten: een belangrijk aandeel gerooste mout geeft samen met caramelmout de zwarte kleur en mout-bittere smaak. Hans gebruikte Strisselspalt, een hoog kwalitatieve aromahopin extreme late hopping. Door deze toevoeging in de whirlpool blijven de florale aroma’s van deze hopsoort maximaal bewaard in het bier. De keuze van de gist en het verloop de fermentatie bepalen zijn fruitig banaan aroma.

DE BIERKASTEEL HUISBROUWERIJ
De BIERKASTEEL HUISBROUWERIJ hoeft wel een woordje uitleg. Je zal hier geen kleine afzonderlijke installatie vinden. Er is bij het ontwerp van de hele brouwerij rekening gehouden dat er kleine hoeveelheden kunnen brouwen, gisten, lageren, filteren en afvullen in dezelfde installaties als de grote merken. Op die manier garandeert de brouwerij de identieke finesse en hoog kwaliteit, iets wat niet mogelijk is in kleine installaties.

WORD JIJ DE NIEUWE HUISBROUWER ?
De brouwerij wil, nu dit technisch op punt staat, dit project verder uitrollen samen met een creatief profiel. Doel is op jaarbasis een aantal vernieuwende bieren te ontwerpen, dit zowel qua receptuur als presentatie in de markt, inclusief verkoop. Deze out-of-the-box bieren presenteren ze als een nieuw gamma “BIERKASTEEL HUISBIEREN”. Misschien bent U of kent U de witte raaf die we zoeken: hij of zij droomt ervan om een project uit te bouwen en is gepassioneerd bezig met bier in al zijn aspecten, zowel met creëren van bierrecepturen en brouwtechniek, als met het bedenken van marketingconcepten en de omgang met klanten en consumenten.

OPENINGSUREN :
Michelle’s Pub is open van dinsdag tem zaterdag : 10u –20u

ENKELE WEETJES OVER HET  BIERKASTEEL :
•Vanaf 1 dec 2017 : Michelle’sPub, een sfeervol concept dat perfect aansluit op de bestaande faciliteiten.
•Michelle gaat als zesde generatie van de familie aan de slag.
•60.300 bezoekers sinds opening in aug 2016.
•De bieren vinden hun weg naar 63 landen.
•+ 20 % productievolume sinds ingebruikname Bierkasteel in 2016(98 HL in 2015 naar 120HL in 2017)
•Rouge = 35 % van onze totaalproductie

Info : www.bierkasteel.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s