AB InBev bestelt veertig elektrische trucks

Via dochteronderneming Anheuser Busch heeft AB InBev veertig elektrische trucks besteld bij Tesla. De nieuwe vrachtwagen moet in 2019 in productie worden genomen. Tesla heeft het prototype van de Semi vorige maand onthuld.Volgens Anheuser Busch, de Amerikaanse tak van de Leuvense brouwer, gaat het om een van de grootste voorbestellingen van de elektrische truck. Eerder plaatsten onder meer logistiek dienstverlener DHL en supermarktbedrijf Wal-Mart een bestelling bij Tesla.

De trucks zijn volledig elektrisch en kunnen autonoom rijden. De bestelling kadert in het engagement van AB InBev om tegen 2025 de operationele koolstofuitstoot met dertig procent te verminderen. Dat is het equivalent van de uitstoot van 500.000 personenauto’s.

foto Tesla

De bestelling is onderdeel van de strategie om de milieu-impact van het bedrijf te verlagen en het distributienet groener te maken. Met de elektrische trucks wil de brouwer besparen op brandstofkosten. En geen beetje: 120 miljoen dollar per jaar. Een exemplaar van de Semi kost tussen 150.000 en 200.000 dollar. Bestellingen vergen in princiep een voorschot van 5.000 dollar per stuk.

De elektrische vrachtwagens zullen worden gebruikt voor leveringen van onder meer het Amerikaanse biermerk Budweiser binnen een straal van 150 tot 200 mijl (240 tot 320 kilometer). Dat ligt binnen de actieradius van 500 mijl (800 km). De Semi laadt binnen dertig minuten op voor een nieuwe rit van 650 kilometer.

De Leuvense brouwerij kondigde eerder dit jaar aan dat het tegen 2025 alleen nog groene energie wil gebruiken. AB InBev heeft in ons land al een proefproject met een supertruck lopen. Voorts is er de biertrein tussen de brouwerij in Jupille en het distributiecentrum van warenhuis Delhaize in Ninove. Die moet vrachtwagens van de weg halen en de CO2-uitstoot verminderen.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Paul Gebruers

Advertenties

Een gedachte over “AB InBev bestelt veertig elektrische trucks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s