Puur en rechtstreeks van het veld op het bord

Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau?

Kom dan in maart naar de Maand van de Hopscheuten in Poperinge. Je maakt er kennis met het witte goud van de streek en leert deze unieke groente combineren met de veelgeprezen streekbieren.

In de Westhoek vind je enkele van ’s werelds beste bieren en brouwerijen. De Poperingse hopvelden leveren hiervoor de broodnodige hop. De hoppluk vindt in september plaats. Maar wist je dat de plant ook in maart culinair hoog aangeschreven staat? Net voor de uitlopers van de plant aangeleid worden, kan de boer immers de scheuten oogsten. Een heel arbeidsintensieve teelt die volledig met de hand gebeurt. De hopscheuten worden kraakvers aan de restaurants geleverd. Dus ’s morgens geplukt van het veld, is ’s middags op het bord.

Hopscheuten zijn in en om Poperinge het summum van de gastronomie. Wil jij weten hoe hopscheuten geteeld worden? In welke producten ze nog verwerkt worden? Kom dan naar de Hopscheutenhappening. Vzw Keurbroederschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dag bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen kan op 17, 18, 22 en 24 maart 2018. Schrijf je in via volgende link > klik hier

Wil je jouw gasten thuis zelf eens verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Op 3, 10, 17 en 24 maart 2018 neemt gids Stefaan je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Schrijf je in via volgende link > klik hier

Liever verwend worden? Dertien Poperingse chefs laten je maar al te graag zien wat je met de Poperingse delicatesse kan doen. Heel de maand maart serveren zij de hopscheuten. Proef ze rauw, gebakken, geblancheerd of gefrituurd. Laat je verrassen door de creativiteit van de chef. Boek een tafeltje in het restaurant naar jouw keuze en vermeld zeker dat je voor de hopscheuten komt, alleen zo kan de chef voldoende dagverse hopscheuten voorzien. Klik op volgende link voor de deelnemende restaurants > klik hier

Combineer je dagje of weekendje uit met een bezoek aan het Hopmuseum, centrum voor hop en bier. Staat ‘alle Belgische bieren proeven’ op jouw bucketlist? Dan weet je na een bezoek aan het Hopmuseum meteen wat je te wachten staat. In de gigantische vitrinekast op de benedenverdieping staan meer dan 2000 bieren netjes geordend per regio. Poperinge is tevens gekend als stad achter het front. Bezoekerscentrum Lijssenthoek en Talbot House zijn een must see.

Via volgende link kunt u de brochure doorbladeren : klik hier.

Meer info : www.toerismepoperinge.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s