Bier met lokale hop

OPWIJK – Vanaf nu kan iedereen bij de dienst cultuur terecht voor een fles (H)Opwijk Blond. Het bier werd gemaakt met hop van het gemeentelijke hopveld, dat de herinnering koestert aan de tientallen hopboeren die ooit in Opwijk actief waren. Het werd dan ook een hoppig, ietwat bitter, gerstenat.

“Opwijk kende eeuwenlang een bloeiende hopteelt, maar die ging zoals elders in de regio volledig teloor omwille van de Oost-Europese concurrentie. Het laatste hopveld verdween hier in 1993”, weet OCMW-voorzitter Patrick De Smedt, die de drijvende kracht werd achter de activiteiten die de herinnering aan dat hopverleden levendig moeten houden. Zo legde men aan de  Molenkouter met subsidies van de provincie, de Vlaamse overheid en Europa een gemeentelijk hopveld aan.

Patrick De Smedt maakt graag promotie voor het gemeentelijke (H)Opwijk Blond.

VRIENDEN VAN DE HOP
De 400 hopplanten worden vertroeteld door Jan Vermeir, een van de laatste Opwijkse hopboeren en zijn “Vrienden van de Hop”. De hopbellen werden nu gebruikt om een eigen bier te brouwen en wie (H)Opwijk Blond proeft, weet dat de kwaliteit van de hop opperbest is. De (H)Opwijk werd een pittig blondje met een alcoholvolume van 6,5%.

Bij de dienst cultuur aan de Kloosterstraat 7 liggen 800 flessen te wachten. Voor een fles van 75 cl. betaalt men 5 euro. De winst gaat naar de Patrick De Smedt maakt graag promotie voor het gemeentelijke (H)Opwijk Blond. werking van het  hopveld. (Bron : Deze Week Lokeren – (tekst en foto huae))

Openingsuren dienst cultuur

  • Maandag: 9 – 12 uur & 13.30 – 16 uur
  • Dinsdag: 9 – 12 uur & 13.30 – 16 uur & 18 – 20 uur
  • Woensdag: 9 – 12 uur
  • Donderdag: 9 – 12 uur & 13.30 – 16 uur
  • Vrijdag: 9 – 12 uur & 13.30 – 16 uur

Meer info: Dienst cultuur – T 052 36 51 72

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s