Een Belgisch koffiebiertje

Als water in wijn kan veranderen, kan koffie ook transformeren tot bier. Of toch in elk geval dienen als de basis voor een unieke Belgische Coffee Saison. Dit koffiebiertje is een fijn staaltje teamwork van specialty branderij OR Coffee uit Westrem en microbrouwerij Siphon Brewing uit Damme.

foto Siphon Brewery

Het koffiebier, de Hutwe Coffee Saison is een fris blond biertje dat geïnfuseerd werd met groene Hutwe Congo-koffiebonen tijdens het fermentatieproces, en met gebrande bonen en met cold brew coffee vlak voor het bottelen. Het resultaat is een fris en toegankelijk bier met duidelijke smaken van de Hutwe-koffie zoals rijpe gele steenvruchten, rabarber en de aciditeit van rode appel. Het biertje werd gebrouwen op kleine oplages van ongeveer 500 liter.

De ene helft is bestemd voor bierfestivals. De andere de helft zal in flesjes verkocht worden in verschillende koffiebars en bierspeciaalzaken.

Info :  www.orcoffee.beSiphon Brewery

Bron : Deze Week (nt)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s