Brouwerij Haacht in verweer tegen gesjoemel met mineraalwater Val

Brouwerij Haacht heeft twee Brusselse restaurants gedagvaard. De uitbater zou aan de klanten kraantjeswater hebben verkocht als het mineraalwater Val van de brouwer uit Boortmeerbeek.Haacht pakt er graag mee uit: het Val-mineraalwater doorloopt een natuurlijk zuiveringsproces en wordt rechtstreeks aan de bron gebotteld. Het won al diverse prijzen.De twee restaurants zouden lege flessen Val gevuld hebben met kraantjeswater om die vervolgens als authentiek mineraalwater te verkopen in hun zaak.

Bij Haacht begonnen ze onraad te ruiken omdat de twee restaurants sinds 2015 bitter weinig nieuwe flessen water bestelden bij de brouwerij. Er werden onderzoekers aangesteld om het water uit de flessen te analyseren. Zij kwamen al snel tot de bevinding dat het om kraantjeswater ging.

De brouwerij stuurde een deurwaarder naar beide zaken. Hij kreeg van een ober te horen dat de klanten konden kiezen tussen Val-water en kraantjeswater dat in dezelfde flessen werd geschonken. Er werden negen flessen in beslag genomen. De verklaring van de ober werd later ingetrokken.

De brouwerij eist voor de handelsrechtbank in Brussel een compensatie en wil de deal met de restaurants verbreken. “Voor ons is het onaanvaardbaar dat kraantjeswater verkocht wordt als ons natuurlijk mineraalwater”, zegt pr-manager Dieter Van Muylder. “We willen een voorbeeld stellen want het gaat om vervalsing.”

bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Paul Gebruers

Advertenties

2 gedachtes over “Brouwerij Haacht in verweer tegen gesjoemel met mineraalwater Val

  1. De vraag is wie de boel loopt te bedotten. Kraantjes water is vaak hetzelfde water als uit de fles. In Utrecht bijvoorbeeld komt het kraanwater uit dezelfde bron als water dat als Bar-le-duc nog steeds voor aanzienlijk meer geld verkocht wordt. Mensen willen blijkbaar besodemieterd worden. Zie Kraanwater versus mineraal- en bronwater in een fles Het is in veel cafes al jaren gebruikelijk om kraantjeswater als bronwater te verkopen. Dan wordt er koolzuur in kraantjeswater geperst wat dan verkocht wordt als Spa. Ze noemen dit het gouden kraantje. Feitelijk een goede daad want het vervoer van al dit water met verachtwagens is slecht voor het millieu. Als mensen toch het verschil niet merken wat is er dan eigenlijk op tegen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s