Hasseltse hobbybrouwer 3x in top 100 van de wereld

Nadat microbrouwerij Bokkereyder uit Hasselt vorig jaar door de gezaghebbende organisatie RateBeer werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer ter wereld, is het nu opnieuw ‘bingo’ voor ondernemer Raf Souvereyns. In de top 100 van de beste bieren ter wereld, staat Bokkereyder maar liefst 3 keer.

RateBeer reikt jaarlijks awards uit voor de beste brouwerijen en de beste bieren ter wereld. Uit meer dan 30 landen krijgen ze inzendingen van bieren die de hoogste eer ambiëren. Op basis van duizenden recensies zijn er dit jaar 9 brouwsels uit België in de top 100 geraakt. Daarbij een Westvleteren, een Rochefort en een Gouden Carolus. Twee Belgische brouwerijen gingen met de andere 6 prijzen aan de haal: 3 voor Cantillon (in het Gueuze-museum van Anderlecht) en 3 voor Bokkereyder uit Hasselt. Ratebeer maakt een alfabetische opsomming, dus geen rangschikking van de 100 besten.

Bokkereyder is in feite een uit de hand gelopen hobbyproject van Raf Souvereyns. Hij mengt sinds 2013 lambieken (uit het Pajottenland) met Belgisch fruit, die vervolgens in vaten kunnen rijpen tot lekkere biertjes. De brouwsels die door RateBeer werden onderscheiden zijn de Bokkereyder Framboos Noyaux, de Bokkereyder Framboos Puur en de Bokkereyder Framboos Vanille.

Bron : http://www.madeinlimburg.be – Kuurt Meers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s