Het Anker on Tour trekt Vlaanderen rond

Voor de 2de dag op rij berichten we over brouwerij Het Anker Mechelen.

Het Anker verlaat zijn vertrouwde locatie voor de maandelijkse Ankeravonden en Molenbergavonden. Die zullen niet meer in Mechelen plaatsvinden, maar trekken van stad naar stad voor bier- en whiskyproeverijen.Brouwerij Het Anker startte in 2014 het concept van de Ankeravonden: thema-avonden rond bier voor een vijftigtal deelnemers. Dat concept draaide goed, want de avonden waren snel volgeboekt en er kwamen extra edities. In 2015 werden de Molenbergavonden in Stokerij De Molenberg in Blaasveld geïntroduceerd. Die zijn vergelijkbaar aan de Ankeravonden, maar draaien rond whisky.Na meer dan vijftig avonden en een duizendtal deelnemers, gooit Het Anker het roer nu om. De brouwerij gaat met zijn thema-avonden on tour en trekt van stad naar stad. Daarvoor wordt samengewerkt met horecazaken en drankenhandelaars.

Vlaamse steden

Iedere maand wordt een andere Vlaamse provincie of stad bezocht. Deelnemers komen er tijdens de Ankeravond on Tour meer te weten over het eeuwenoude verhaal van Brouwerij Het Anker en worden begeleid door een ervaren biersommelier. Die laat hen de wereld van het bier op een originele manier ontdekken. Tijdens de Molenbergavonden on Tour wordt het whiskyverhaal verteld, waarbij het distilleerproces volledig uit de doeken wordt gedaan.

De eerste Ankeravond on Tour vindt op 22 maart plaats in Bier Central in Antwerpen. Voor de eerste Molenbergavond on Tour trekt Het Anker op 20 april naar het cafetaria van Casino Modern in Genk.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Bart De Bruyn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s