Wieze Oktoberfeesten na 31 jaar opnieuw in de Oktoberhallen

Op 21, 22 en 23 september 2018 vinden na een pauze van 31(!) jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. De feesten die op hun hoogtepunt 15 dagen duurden en ongeveer 150 000 feestvierders naar Wieze deden afzakken liepen van 1956 tem 1987. Het Wieze bier, dat recent een nieuwe adem vond onder de vleugels van Brouwerij De Brabandere, slaat de handen in elkaar met de Oktoberhallen om de legendarische Oktoberfeesten te herlanceren. Hiervoor wordt een beroep gedaan op het team van Radar Events, succesvolle bedenkers van feestconcepten zoals Radio Modern en de Radio Ultra Modern stage op Tomorrowland.

Rijke traditie verderzetten met een knipoog naar de toekomst

De Oktoberfeesten van Wieze zijn de enige echte Oktoberfeesten die naam waardig in Belgie gezien zijn rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden. Niet in het minst dankzij de voormalige brouwerij Van Roy die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Dat deze en andere tradities gerespecteerd worden, blijft voor de organisatoren de essentie van de feest  en. Zo is er het obligate Oberbayernorkest dat authentieke stemming brengt  aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een  totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian , de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe, Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern  Burlesque acts, de Retronettes en andere special acts. Dresscode is verplicht en zal dus zorgen voor een totaalbelevenis.

Festbier Wieze

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek ͞Festbier ͟ met een laag alcoholpercentage maar met een gelijkaardige als de bestaande Wieze, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere.

͞Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.

Over Radar Events

Met events als Radio Modern, Mardi Gras Festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern stage op Tomorrowland heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zijn combinatie van een professionele productie en stijlvol, authentiek entertainment.

http://www.radarevents.be

Brouwerij De Brabandere is sinds 1894 actief in Bavikhove en is bekend van de artisanale Bavik Super Pils en het Kwaremont koersbier. In 2017 nam de brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1987.

www.brouwerijdebrabandere.be

www.wiezebier.be

Klik hier voor de video op www.nieuwsblad.be

Contact: Ben Mouling – Radar Events – Tel. +32 486 10 70 47 – ben@radarevents.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s