Brouwerij De Halve Maan opent het slot op de Canadese grendel

 Brouwerij De Halve Maan sluit een partnership met 2 Canadese bedrijven voor de import en distributie van haar biermerken Brugse Zot en Straffe Hendrik in Canada. Er kwam steeds meer vraag naar de Brugse bieren uit de Canadese markt. 

Import van bier in Canada is al jarenlang geen evidente activiteit. De wetgeving is er erg protectionistisch, ook de handel in alcoholische dranken is er zeer sterk gereglementeerd én verschilt nog eens per provincie. Dankzij het nieuwe CETA-verdrag zal de import van bier er vlotter kunnen gebeuren.

Voor de import van haar bieren sluit De Halve Maan nu een partnership met 2 gespecialiseerde invoerders die elk in specifieke provincies zullen opereren. Polybeer zal de import verzorgen voor Ontario en Quebec, terwijl Bravo Beer Co de andere provincies voor haar rekening zal nemen.

Deze week werd tijdens de koninklijke missie naar Canada een eerste lanceringsevent georganiseerd. ‘Beer Brothers Bistro’, een bekende horecazaak in Ottawa, werd  geselecteerd om als eerste de bieren te verkopen. In aanwezigheid van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem werden de Brugse bieren voorgesteld aan de Canadese gespecialiseerde pers, distributeurs, en bierspecialisten. Daarna volgde in Toronto de officiële ondertekening van de importcontracten met de 2 importeurs.

Groei zonder grenzen

Brouwerij De Halve Maan exporteert intussen al 40 procent van haar productie op een succesvolle manier naar meer dan 30 landen in de wereld. Zo zijn de bieren ook aanwezig in Azië, Latijns Amerika, Rusland, Verenigde Staten en daar komt nu dus ook Canada bij. Brouwerij De Halve Maan is al sedert 1856 in handen van de brouwersfamilies Maes en Vanneste. Sinds 2005 heeft Xavier Vanneste de leiding in handen namens de zesde generatie van de brouwersfamilie. Sindsdien kent de brouwerij een jaarlijkse ‘double digit‘ groei.

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s