VEDETT lanceert nieuw speciaalbier met lager alcoholpercentage

De VEDETT-familie krijgt er een telg bij: VEDETT Session 2.7 %. Een craftbeer met een uitgesproken volle, frisse smaak en sterke hopbitterheid, maar met minder alcohol, slechts 2,7%.

Vanaf april kan je genieten van een Session bier van eigen makelij : VEDETT SESSION IPA 2.7 %, een speciaalbier met een sterke bitterheid en hopsmaak met een lager, ‘sessionable’, alcohol gehalte van 2.7 %. Een dorstlessend en fris bier, gebrouwen door de Vedett-brouwers met cascade, simcoe en centennial hop.

Overal in de wereld winnen IPA bieren aan populariteit.  De Vedett brouwers brachten in 2014 een IPA op de markt. En dit jaar willen ze opnieuw verrassen. De nieuwste trend in de bierwereld zijn bieren met een lager alcoholpercentage en véél smaak. Om aan die vraag te voldoen, kan je vanaf maart een gloednieuw pareltje proeven: VEDETT Session IPA 2.7 %. Geen evident bier om te maken ,omdat alcohol bijdraagt tot volmondigheid en smaak, maar de Vedett brouwers gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Na meer dan een jaar van brouwen en proeven, ziet VEDETT Session IPA  het licht.

Het eerste dat opvalt wanneer je dit gouden, licht troebel bier ruikt, zijn de krachtige, frisse aroma’s van citrus en dennenhars. Het bier heeft een lichtzure aanzet, die zich nadien ontwikkelt tot een frisse bitterheid die lang blijft hangen in de mond. Een echte ervaring voor de smaakpapillen, met niets dat doet vermoeden dat dit bier slecht 2,7% alcohol bevat.

Je herkent de VEDETT bieren aan hun iconisch driekleurig etiket. VEDETT Session IPA 2,7% kreeg groen, wit en blauw etiket. Net als de andere VEDETT-bieren kreeg ook de Session IPA 2,7% een mascotte. Een schildpad siert het VEDETT flesje.  Waarom? Uit een statistische niet relevante rondvraag blijkt dat de schildpad het meest favoriete dier in de zoo is. En in het verhaal van de haas en de schildpad is de schildpad de underdog. Hij is langzaam, maar finisht sterk, nét als VEDETT Session IPA 2.7%.

Beschikbaar vanaf april 2018 , in 33 cl flesjes (4 pack & krat) in supermarkt, bij bierhandel en in horeca

Richtprijs : 4.69 euro / clip

Tasting notes

Kleur: goud, troebel – Neus: hoppig – Aroma: hop, hars & hints van citrus

Smaak: een licht zure maar bittere nasmaak zorgt voor een goede doordrinkbaarheid

Alc: 2.7%  – Bitterheid: 30

Vedett is het cultbier in België. In 1945, aan het einde van de oorlog, zag Vedett het levenslicht. In Brussel werd Vedett een aantal jaren geleden herontdekt en waanzinnig populair, voornamelijk in de creatieve scene. Door mond-tot-mond reclame vond het al snel zijn weg naar andere Belgische steden en werd daar even succesvol.  Samen met Duvel is het één van de oudste bieren van brouwerij Duvel-Moortgat. Vedett bleef een tijdje beperkt tot een regionale pils voor de streek van Klein-Brabant, maar groeide intussen uit tot een wereldster. Intussen telt Vedett een mooi gamma speciaalbieren. Er is Vedett Extra Blond, Vedett Extra Ordinary IPA en Vedett Extra White en nu dus ook Vedett Session IPA 2,7%.

Session what? De term is één van de meest verwarrende benamingen in de moderne bierwereld, maar wel eentje die je in de toekomst nog veel vaker zal horen. Eigenlijk hoef je het antwoord niet zo ver te zoeken: een Session bier kan niet gedefinieerd worden door een bepaalde smaak of aroma, wél door het lage alcoholpercentage. In combinatie met de uitgesproken hop aroma’s, maakt dit het bier erg verfrissend, smaakvol en vlot doordrinkbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s