Brouwhuys De Vaart lanceert Luvanium Hopschieter

Brouwhuys De Vaart uit Hofstade (Zemst) heeft dinsdag in Leuven een nieuw bier toegevoegd aan zijn nog jonge collectie van het merk Luvanium. De Luvanium Hopschieter is een hoppig bier dat geïnspireerd is op het oude Leuvense kruidbier dat in de achttiende eeuw in kruidketels werd gebrouwen.
vlnr. hopboer Joris Cambie (Poperinge) , schepen van Toerisme Stad Leuven Dirk Vansina, burgemeester van Poperinge Christoph Dejaegher, Bart Luts van Brouwhuys De Vaart en burgemeester van Leuven Louis Tobback

Het plaatselijke kruidbier werd gebrouwen met gerst, tarwe en haver. Het bier dankte zijn naam aan de grote hoeveelheid hop die werd toegevoegd. Na de bereiding werd het vermengd met andere brouwsels zonder hop. Het kruidbier werd alleen door brouwers zelf geproefd en niet verkocht.

Geïnspireerd op dat Leuvense kruidbier creëerde Luvanium de Hopschieter. “Het is een hoogblond bier van acht graden. Het wordt gebrouwen met gerst, tarwe, haver en honderd procent Belgische hop uit Poperinge”, zegt Bart Luts van Brouwhuys De Vaart. “Naast de traditionele hoptoevoeging die zorgt voor een aangename bitterheid in de nasmaak werd het bier verfijnd met een dry-hopping om de aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen. Luvanium Hopschieter combineert het subtiele aroma en de aangename bitterheid van Belgische hop met het zachte en frisse karakter van tarwe en haver.”

Bijnaam

De naam Hopschieter verwijst naar de oude bijnaam van de Leuvenaars: de Koeieschieters. Het bier kan geproefd worden tijdens Food & Hops op 21 en 22 april in het Leuvense Comeniusgebouw, onderdeel van de bierweekends in Leuven en Vlaams-Brabant.

Luvanium Hopschieter wordt voortaan geschonken in de horecagelegenheden Belge, The Capital, De Fiere Margriet, Gastrobar Hop, L-Café, De Leivese Ton, M-Café, De Metafoor, De Reynaert, De Picasso en Buurthuis Korbeek-Lo. Het bier is te koop in negen winkelpunten. De volgende weken wordt de distributie uitgebreid.

De voorstelling in restaurant Hop Gastrobar aan de Vaartkom vond plaats in aanwezigheid van de burgemeester van Leuven Louis Tobback en zijn collega uit Poperinge Christof Dejaegher. Luvanium speelt in op de eeuwenoude biertraditie in Leuven en brengt smaken van weleer opnieuw tot leven. Het gamma bestaat nu uit Luvanium blond, Luvanium tripel en Luvanium Hopschieter.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Paul Gebruers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s