Café deDingen in Kortrijk ondergaat na 8 jaar metamorfose

Vanaf 1 mei opent huiscafé deDingen aan de Budastraat 12 in Kortrijk elke dag vanaf 8u en breidt het team van deDingen fors uit. Erik Coene en Elke Herrebaut openen een vernieuwd dagcafé met koffiebar en ontbijt/brunchplek en dit najaar openen Egbert Glorieux en Arn Simoens er een nieuwe stads(micro)brouwerij in het oude bakkersatelier.

Erik en Elke reisden een tijd door Nieuw-Zeeland, werkten er in een koffiebar en leerden daar de knepen van het baristavak. Op dit moment werken ze allebei in Viva-Sara Kaffée. “We leerden Brecht van deDingen enkele jaren geleden kennen op een koffieworkshop in z’n café”, zegt Erik Coene. “Al jaren dromen we van een eigen plek. Onze troeven zijn de leuke nonchalance van deDingen, de aandacht en kennis die we hebben over koffie en de perfectie die we nastreven in wat we aanbieden. Een koffiebar die niet ‘hip’ moet zijn maar écht. DeDingen leek ons de ideale plek hiervoor. Een beetje afgelegen en eigenwijs.”

De microbrouwerij is het geesteskind van Arn Simoens en Egbert Glorieux. Beiden brouwen al enkele jaren als hobby en volgden een opleiding brouwerij en bierkenner. “Voor ons was het belangrijk om onze goesting om te brouwen om te zetten in een officiële microbrouwerij, hoe kleinschalig die ook zal zijn. Deze unieke gelegenheid om samen met Brecht het pand te kopen, kwam op een perfect moment voor ons. We ontwikkelden drie bieren waarvan er alvast 1 helemaal op punt staat en vast op de kaart zal staan van deDingen”, vertelt Arn Simoens.Voor de aankoop van het gebouw en de uitbouw van het nieuwe project zoekt het team nog steun van mogelijke investeerders. Voor meer informatie: Brecht Soenen, Brecht@dedingen.be 0477793509

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Marc Lerouge

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s