Ambachtelijke brouwerij blijft vernieuwen met oud bier: “We gebruiken vaten die al 120 jaar dienst doen”

Brouwerij Oud Beersel brengt twee nieuwe bieren op de markt. Dat is onder meer het gevolg van de extra rijpingscapaciteit die de ambachtelijke bierproducent de jongste jaren creëerde. Intussen blijft de brouwerij op internationale wedstrijden in de prijzen vallen.

Brouwerij Oud Beersel brengt twee nieuwe bieren uit, niet toevallig net voor de start van de biermaand van de provincie Vlaams-Brabant. “We zetten verder in op unieke bieren, speciaal voor de bierliefhebbers”, zegt brouwer Gert Christiaens.


Voor een van de nieuwe bieren selecteerden de brouwers vaten die tussen de 60 en de 120 jaar oud zijn. (Foto: ssj)

De eerste creatie is de Bersalis Sourblend Grand Cru, een mengbier op basis van de bekroonde Bersalis Tripel, met toevoeging van een fruitige lambiek. Het tweede bier heeft een bijzondere naam: Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017. Het gaat om een speciale editie van de oude geuze van Oud Beersel.

Gisting en rijping

“Voor dat bier selecteerden we lambiek die gerijpt is op vaten die tussen de 60 en de 120 jaar oud zijn en al decennialang gebruikt worden voor de gisting en rijping van lambiek”, vertelt de brouwer.

Beide nieuwe bieren zijn vanaf nu beschikbaar in de brouwerijwinkel en bij de betere drankenhandel en horecazaken in de streek.

Extra ruimte

De in 2005 heropgestarte brouwerij is vooral bekend voor haar traditionele lambiekbieren en haar Bersalis Tripel. Dat ze nu met twee nieuwe bieren voor de dag komt, is het gevolg van extra beschikbare ruimte in de brouwerij.

“In 2016 hebben we de rijpingscapaciteit verdubbeld. Daardoor kunnen we ons verder toeleggen op de productie van unieke en vernieuwende bieren.”

De jongste tijd is Oud Beersel al meerdere keren in de prijzen gevallen op internationale wedstrijden en die tendens zet zich dit jaar gewoon verder.

Twee keer eerste prijs

Vorige week nog behaalde Oud Beersel vier medailles op de Barcelona Beer Challenge. Met de Bersalis Tripel Oak Aged en de Oude Geuze Vandervelden 135 sleepte de brouwerij twee keer een eerste prijs in de wacht, met de Oude Kriek Oud Beersel en met de Bersalis Tripel werd telkens zilver behaald.

In het kader van de biermaand van de provincie Vlaams-Brabant is brouwerij Oud Beersel elke zaterdag van april te bezoeken. De Nederlandstalige rondleiding start telkens om 11 uur, de anderstalige rondleiding om 12.30 uur.

www.oudbeersel.com

Bron : http://www.nieuwsblad.be – Jelle Schepers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s