“Na de rondleiding serveert vrouw van brouwmeester typische Vlaamse kost”

Vanaf het najaar kan je een kijkje nemen in brouwerij De Brabandere. Er komt een bezoekerscentrum en het ouderlijk huis krijgt een prominente rol. Na de rondleiding schuiven de gasten er mee aan tafel voor Vlaamse kost met ‘speciallekes’ uit de brouwerij.


Brouwmeester Chris van Acker en zijn echtgenote Jeanine zullen de gasten verwennen met een rondleiding en lekker eten. Dit met de steun van zaakvoerder Bert De Brabandere. (Foto: loh)

Brouwerij De Brabandere houdt woord. Twee jaar na de eerste bekendmaking start volgende week de bouw van een bezoekerscentrum op de brouwerijsite. Het ouderlijk huis van de brouwersfamilie wordt omgebouwd tot een nog gezelligere woning waar je bij de start van de rondleiding ontvangen wordt door brouwingenieur Chris van Acker. Van daaruit wandel je naar de moderne nieuwbouw en een tentoonstelling over de geschiedenis van de brouwerij. Daarna stap je via een trap rechtstreeks de brouwerij binnen. Via een passerelle wandel je vervolgens letterlijk over de bottelarij, door de infiltratie en lagerij richting de foederzaal, waar een degustatie volgt. Afsluiten doe je opnieuw in het ouderlijk huis, waar de vrouw van de brouwingenieur Vlaamse kost in combinatie met speciallekes uit de brouwerij op tafel zal toveren. “In het speciaal ingerichte salon komt een grote tafel. De potten komen op tafel, net als grote flessen bier. Gezelligheid staat er centraal”, zegt Bert De Brabandere, zaakvoerder van de brouwerij.

Klaar in oktober

Dat alles is er al vanaf het najaar. “We willen klaar zijn tegen oktober”, zegt De Brabandere. “De ruwbouw start in de paasvakantie, na het bouwverlof in de zomer starten we met de inrichting.”

De Brabandere wil vooral een warm gevoel creëren. “Dat is wat ons bezoekerscentrum zo uniek maakt: die gezellige en warme sfeer. Je stapt als groep echt binnen in het huis van de brouwer, die je mee op pad neemt. Vervolgens kom je te midden van de productie terecht, zonder dat we regels van de voedselveiligheid overschrijden.”

Het nieuwe centrum mikt op groepen van 25 tot 40 personen. Zomaar een hapje gaan eten in het huis van de brouwer of aan de rondleiding deelnemen, kan dus niet. “We mikken wel op een divers publiek: van senioren tot serviceclubs of hobbybrouwers”, zegt De Brabandere.

Het gezicht van het centrum wordt dus ook brouwmeester Chris van Acker, die al dertig jaar in de brouwerij werkt. “Hij kent als geen ander het reilen en zeilen van de brouwerij. Van hem een rondleiding krijgen, is een plezier”, benadrukt De Brabandere.

Bron : http://www.nieuwsblad.be – Karen Verhulst

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s