Ambachtelijke slager en brouwer lanceren eigen Poespaté

De ambachtelijke slagerij Delbaere en brouwerij De Poes uit Tielt lanceren samen een bierpaté, gebaseerd op het gelijknamige bier.


Slager Joran en brouwer Stijn sloegen de handen in elkaar voor een echte bierpaté. (Foto: slr)

Een paté die gemaakt is in een Tieltse slagerij, op basis van een bier gebrouwen in dezelfde stad: Tieltser dan dat wordt het niet. Het was slager Joran Delbaere van de gelijknamige slagerij die op het idee kwam voor het ambachtelijke product.

Eind vorig jaar rondde de 21-jarige Tieltenaar zijn slageropleiding af. “Ik wou iets nieuws proberen”, zegt Delbaere. “We hebben al een Tieltse hamburger en vorig jaar kregen we de erkenning als ambachtsman. De nieuwe paté is een passend vervolg op dat verhaal.” Hij nam vorig jaar contact met brouwer Stijn David van brouwerij De Poes, die ook als ambachtsman erkend is. David was onmiddellijk te vinden voor het idee.

“Ik ben een grote voorstander van producten met een sterke lokale verankering”, zegt David. Samen probeerden ze enkele brouwsels uit tot ze bij een afgewerkt product uitkwamen.

Het resultaat mag er zijn. “Ik wou niet zomaar een paté maken met een biersmaak”, zegt de slager. “Je kan er echt de smaak van De Poes in herkennen. Dat onderscheidt onze paté ook van de vele andere producten. Alles is ook echt met de hand gemaakt.”

De paté is alleen te koop bij slagerij Delbaere. Het is geen eenmalige uitvoering: de vleesbereiding zal ook later nog verdeeld worden.

Een potje Poespaté kost 5 euro.

Bron : http://www.nieuwsblad.be – SLR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s