‘Stoffoasje’ is eerste tripel van brouwerij D’Oude Maalderij

Jef Pirens van brouwerij D’Oude Maalderij ontwikkelt met ‘Stoffoasje’ zijn eerste tripel. “Wat je drinkt is geen chemie, maar fantasie.”

De voorbije jaren produceerde Jef Pirens van brouwerij D’Oude Maalderij in de Ardooisestraat in Emelgem en het nabijgelegen café De Brouwerij al verschillende nieuwe bieren. Nu brengt hij zijn eerste tripel op de markt. “Ik droomde er al lang van om een tripel te maken.”


Brecht Kindt en Jef Pirens stellen hun eerste tripel voor. (Foto: sbr)

Pirens is in 2011 begonnen met brouwen. “Ik ben heel tevreden dat ik ook een tripel mag voorstellen”, zegt hij. Bij het brouwen van zijn biertje ‘Stoffoasje’ gebruikt hij de basiselementen. “Wat je drinkt is geen chemie, maar fantasie. Heel wat brouwers kletsen er bij het brouwen van hun bier nog wat bij. Ik wil met ‘Stoffoasje’ terug gaan naar de roots zonder synthetische producten toe te voegen. Daardoor is het bier apart en heb je er ’s anderdaags geen houten kop van.”

“Product”

Ondertussen is het biertje al beschikbaar in zijn café in de Ardooisestraat in Emelgem. “Stoffoasje zal ook verkrijgbaar zijn bij de betere drankenhandelaar”, zegt de inmiddels ervaren bierbrouwer. Pirens hoopt vooral ook met de naam van het bier te scoren. “De naam ‘Stoffoasje’ is vooral in deze regio gekend. Letterlijk vertaald betekent het product. Ik hoop dan ook dat veel mensen mogen genieten van dit product dat 8,5 procent alcohol bevat.”

Bron : http://www.nieuwsblad.be – SBR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s