Jarige brouwerij pakt uit met jubileumbiertje

De artisanale brouwerij De Leite in Ruddervoorde bestaat tien jaar en pakt uit met een jubileumbiertje met de bijzondere naam ‘Cuvée Jubilé Soit-Dix Ans’.

Tien jaar nadat Luc Vermeersch het bier ‘Femme Fatale’ op de wereld losliet, is zijn kleinschalige brouwerij De Leite een gevestigde waarde. Het assortiment telt intussen tien soorten bier en de capaciteit groeide van 500 naar 5.000 liter per brouwbeurt. “We hebben inderdaad niet stilgezeten”, lacht Luc. “Sinds kort beschikken we ook over een bottellijn. De helft van onze productie is bestemd voor de export en onze biertjes worden gesmaakt tot in Japan.”


De opbrengst van ‘Merci Maman’ schonk Luc Vermeersch aan een goed doel. (Foto: mvn)

Voor het tienjarig bestaan pakt Luc uit met een exclusief jubileumbier. “Net als bij onze andere bieren moest de naam een plezante woordspeling worden”, zegt Luc. “Ik wou dat de nam verwees naar ‘zogezegd’ en dus viel de keuze op ‘Cuvée Jubilé Soit-Dix Ans’. Een knipoog naar de verjaardag van onze brouwerij. Het zachte blonde bier heeft een alcoholpercentage van 4,5 en bestaat in vier variëteiten. Het wordt gebotteld in een speciaal flesje uit Italië en zal enkel in 2018 beperkt verkrijgbaar zijn.”

Dat zijn brouwerij naast een ziel ook een hart heeft, bewijst de cheque van 3.000 euro die Luc vorig jaar schonk aan het project ‘Moeders voor Vrede’, dat moeders in Afghanistan een zelfstandig leven wil geven. Het geld is een deel van de omzet van het bier ‘Merci Maman’. De Leite zet dit engagement verder en steunt voortaan Kindia, een project dat kinderen in India steunt.

Om het tienjarig bestaan extra in de verf te zetten, gooit De Leite op 21 en 22 april de deuren open. Alle info vind je op www.deleite.be.

Bron : http://www.nieuwblad.be – AFT

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s