Feestbier voor 5 jaar Brouwerij ’t Drankorgel

In april 2015 betrad Gelenaar Ivan Geudens van Brouwerij ’t Drankorgel met zijn Vals Paterke voor het eerst de Belgische biermarkt. Sindsdien verkocht hij al meer dan 100.000 liter bier. Om het 5-jarige bestaan van zijn brouwerij te vieren komt hij nu met een Vals Paterke Feestbier.Zijn eerste bier destijds was een tripel van 8,3% . Nadien volgden een Vals Paterke Goud (5,3%) en een Dubbel van 8%. Dat eerste jaar brouwde hij 18.000 liter, in het 2de 27.000 en het 3de jaar al 37.000 liter.

Het Feestbier is een variant op zijn tripel, die een extra hoptoevoeging kreeg en met 7,5% een wat lager alcoholpercentrage kreeg. “Dit is een ideaal zomerbier”, aldus de brouwer.

5.000 liter
’t Drankorgel liet 5.000 liter van het Feestbier brouwen, verdeeld over gewone flesjes en flessen van 75cl. “Wordt het een succes, dan kunnen we dat volgend jaar herhalen maar dan wel onder aan andere naam”, blikt Geudens al vooruit.

De recepten voor zijn bieren bedenkt de brouwer zelf, de eigenlijke productie besteedt hij uit. Al beschikt hij nu over een eigen microbrouwerij waarmee hij beperkte producties kan maken.

Bron : http://www.madeinkempen.be – Paul Huysmans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s