Michel Moortgat bij Lotus Bakeries

Michel Moortgat, ceo van brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk, is voorgedragen als onafhankelijk bestuurder van Lotus Bakeries. Hij volgt Dominique Leroy, ceo van Proximus, op.

Dominique Leroy was 9 jaar onafhankelijk bestuurder bij Lotus Bakeries, en als de algemene vergadering van 15 mei het goedkeurt, is Michel Moortgat haar opvolger.

Jan Boone, ceo van Lotus Bakeries, is ervan overtuigd dat Michel Moortgat een solide bijdrage kan leveren binnen de raad van bestuur van het beursgenoteerde voedingsbedrijf. “De doorgedreven focus op sterke merken, de continue aandacht voor kwalitatieve en hoogstaande producten en de sterke internationale groei, met de VS als belangrijke afzetmarkt op kop, zijn slechts enkele zaken die Duvel Moortgat met Lotus Bakeries gemeen heeft.”

Successen

Michel Moortgat stapte in 1991, na zijn studies handels- en financiële wetenschappen in Brussel en een MBA aan de Vlerick Business School, in het familiebedrijf Duvel Moortgat. “Michel heeft met Duvel Moortgat grote successen geboekt sinds hij in 1999 tot ceo benoemd werd. Het bedrijf uit Puurs is inmiddels uitgegroeid tot internationale referentie voor speciaalbieren, met naast Duvel onder meer de merken Chouffe, Vedett, Maredsous, Liefmans en De Koninck.”

Met brouwerijen en/of verkoopkantoren in België, China, Frankrijk, Italië, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft Michel Moortgat de brouwerij internationaal op de kaart gezet. Ondertussen is de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt geworden, een expertise die ook bij Lotus Bakeries van pas komt.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Leen De Moor

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s