Bird Brewery en Noordt lanceren collab #4: Coolmees

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele (Neder)land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. In April lanceert de brouwerij samen met het Zuid-Hollandse Noordt de Coolmees. Deze frisse, laag alcoholische Hoppy Lager heeft een moutige smaak met vele frisse citrustonen. Een topper die de vogels tot ver buiten de Rotterdamse Coolsingel laat fluiten!

De vierde collaboration brew is gebrouwen met Brouwerij Noordt uit Rotterdam. De Rotterdamse brouwerij is gevestigd in een oude brandweerkazerne aan de Rotte en staat bekend om hun ‘no nonsense’ bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn.

De Coolmees is een frisse, laag alcoholische lager gebrouwen met 100% munich mout en twee verschillende hopsoorten. Dit geeft het bier een moutige smaak met veel citrustonen. Een topper van Rotterdamse bodem met een Amsterdamse twist.

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery Rik en Ralph zijn wederom zeer tevreden met de uitkomst van alweer het vierde collab bier. “De keus voor een Hoppy Lager was snel gemaakt. Brouwerij Noordt staat bekend om dit biertype. De Coolmees is precies geworden zoals bedoeld, een complexe lager, maar lekker en doordrinkbaar voor elke bierliefhebber,” vertelt Ralph.

Ook Rik is te spreken over de vierde collab brew. Hij zegt: “De reviewsites staan vol positieve reacties over onze vorige collabs, desondanks blijft het elke maand weer spannend of de nieuwste collab ook in de smaak gaat vallen. Maar na het proeven van de Coolmees ben ik er van overtuigd dat ook dit weer een schot in de roos is.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s