Nieuw bier voor Azië kleurt fors Kempens

In Antwerpen is het nieuwe bier 888TripelEight van Belgian Beer Experts bvba voorgesteld. Dat heeft de ambitie om Azië te veroveren. Een aantal Kempenaars zet er mee zijn schouders onder.

Tripel Eight is na de François Grand Cru het tweede bier dat uit de koker stroomt van VTM-journalist Patrick Van Gompel uit Turnhout. Samen met François Huysmans en zijn vrouw Britt Fieremans (Wine World, Kontich) en Peter Larose (Conti7, Antwerpen) richtte hij het bedrijf Belgian Beer Experts op voor de commercialisatie van het bier. Van Gompel neemt de rol van pr-man op. Naast journalist is hij bier- en wijnliefhebber en weet hij een goede keuken te appreciëren.

De Turnhoutenaar is niet de enige Kempense inbreng. “Voor het design deden we een beroep op Karel Sas uit Vosselaar, decennialang art director bij Janssen Pharmaceutica. Het was hij die op een terras op de markt in Turnhout de naam bedacht.” Het cijfer 8 is voor Chinezen een geluksgetal en ‘tripel’ verwijst dan weer naar de biersoort.

Al 40 hl in Hong Kong
Met de symboliek achter de naam maken de initiatiefnemers duidelijk dat ze zich vooral op de Aziatische markt richten. Daarvoor werd ondernemer Peter Larosse van scheepvaartmaatschappij Conti7 in het verhaal getrokken. Hij heeft ervaring met de verscheping van goederen naar dat deel van de wereld. “40 hectoliter ligt al in Hong Kong”, zegt Patrick Van Gompel. “120 hectoliter is verdeeld over winkels in België en Nederland en bij producent Brouwerij Anders! in Halen ligt nog eens 110 hectoliter na te gisten.”

De distributie in België en Nederland verloopt via de drankenhandels van Prik & Tik, supermarktketen Alvo, Wine World, Bierculinair.nl en Van Eccelpoel. Deze laatste is gevestigd in Herentals, waarmee dus nog een Kempenaar mee aan de kar trekt.

Bron : http://www.madeinkempen.be – Paul Heysmans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s