Brouwerij Huyghe rijft internationale prijzen binnen

Vorige week kwamen in Frankfurt bier- en wijnkennners samen om niet minder dan 2.250 producten uit 40 landen te proeven en keuren. Eén van de grote winnaars op deze Frankfurt International Trophy was brouwerij Huyghe in Melle. Zowel Averbode Abdijbier als Delirium Tremens wonnen een gouden medaille, meteen de 4de en 5de medaille voor brouwerij Huyghe dit jaar.

 

Sinds Averbode Abdijbier in 2013 op vraag van de Norbertijnengemeenschap in Averbode door brouwerij Huyghe werd gecreëerd, kende het blonde bier een steile opgang. In eigen land kreeg het snel een grote schare fans, en ook in het buitenland valt het bier in de smaak.

Averbode Abdijbier won de afgelopen jaren al een heleboel awards. Het goudgele multigranenbier met nagisting op fles, heeft een smaakpalet dat ook de juryleden van de Frankfurt International Trophy niet is ontgaan. Zij bekroonden Averbode Abdijbier met een gouden medaille in de categorie Pale Ale – Abbey Belgian Style Blond.


Maar ook Delirium Tremens viel opnieuw in de prijzen. In de categorie Pale-Ale Belgian Style Triple, was het de bekende roze olifant die met de gouden medaille ging lopen.

Alain De Laet, CEO van de brouwerij, is blij met de medailles: “Hoewel Delirium Tremens ons belangrijkste product blijft, staat Averbode Abdijbier ook voor alles wat onze brouwerij kenmerkt: traditie, authenticiteit, duurzaamheid en kwaliteit. Daarom ben ik des te blijer dat uitgerekend dit bier ook nog eens in de prijzen valt. Al is dat nooit een doel op zich geweest bij de creatie van het bier. Wij proberen gewoon telkens opnieuw een uniek bier te creëren dat heerlijk proeft.”

Bron : http://www.madeinoostvlaanderen.be – Rani Cromphout

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s