Op zoek langs de mooiste fietsroute van België!

Op zondag 20 mei kan je tussen 10 en 14 uur deelnemen aan het feestelijk startmoment van de Tournée Locale fietszoektocht. Fiets samen met het hele gezin de tocht van 33 kilometer langs hopvelden, brouwerijen en andere lekkere plekjes. Zoek onderweg de oplossingen van de fotozoektocht en maak kans op mooie bierprijzen!

De Tournée Locale fietstocht van 33 kilometer brengt je langs hopvelden, twee brouwerijen, de abdij van Sint-Sixtus, twee hopbedrijven, tal van bruine kroegen en heerlijke plekjes waar de Westhoekbieren hoog in het vaandel worden gedragen. Dat kan je zelf ontdekken op zondag 20 mei!

Spring dus op je fiets en kom tussen 10 en 14 uur naar het Hopmuseum. Je ontvangt er een gratis pocketbrochure met de route, bezienswaardigheden en de deelnemende horecazaken die op deze dag iets lekkers aanbieden bij aankoop van een consumptie. Zo kan je voor een extraatje even halt houden bij het Hopmuseum, Chocolaterie Stijn, Brouwerij St. Bernardus, Het Ovenhuis, Ateljee 5, De Vrede en ‘t Jagershof.

Wie wil deelnemen aan de fotozoektocht, betaalt 5 euro voor het formulier. Hiermee maak je kans op één van de talrijke bierprijzen (weekendje bierplezier, bakken vol lekkere Westhoekbieren, exclusieve bierboxen, heerlijke streekmanden, …). Wie er niet kan bij zijn op 20 mei kan nog de hele zomer (tot 30 september) deelnemen aan de fietszoektocht. De formulieren zijn te koop aan de balie van het Hopmuseum en de diensten van toerisme in Poperinge en Vleteren.

De tocht van Tournée Locale Poperinge-Vleteren werd ontwikkeld in samenwerking met Westtoer en Toerisme Westhoek. Een pocketbrochure met vier bierfietsroutes in de Westhoek toont je het goede leven in al zijn facetten: van brouwerijen tot bruine kroegen, geruisloze landschappen, gezapige fietswegen, toffe volksspelen, … Kortom een ideale daguitstap voor het hele gezin. Deze fietstocht werd onlangs verkozen tot mooiste fietsroute van België door het magazine VAB-Media.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s