Shoppingcenter huisvest brewpub

Deze morgen opende “Hal 16”, de oude transformatorhal van de verdwenen firma ACEC die omgebouwd werd tot een ware culinaire food- en drinkhal.

“Hal16” maakt deel van het kantoor-, woon- en winkelcomplex Dok Noord, gelegen aan de havendokken van de Gentse zeehaven.

Midden dit complex zijn 6 zaken gevestigd, met centraal de nieuwe brouwerij Dok Brewing Company.

Deze brewpub is het gezamelijk initiatief van Dimitri Messiaen, Danielle Provost en Janos De Baets.

Zicht op het gedeelte brouwerij

De Baets is een van de brouwers achter Hedonis Ambachtsbier, een bierfirma die met Ouwen Duiker en Suzanne enkele populaire bieren op de markt bracht in Gent. Hij werkte bij De Proefbrouwerij in Lochristi, een gerenommeerde brouwerij die bieren maakt op bestelling voor merken over heel Europa.

Dimitri Messiaen is de man achter de Gentse Pils 13 en Kantien, een horecazaak naast de Watersportbaan. Hij begon zo’n 25 jaar geleden in ’t Galgenhuizeke en heeft al een reeks ondernemingen op zijn conto. Arthur, de zoon van Messiaen, stapt mee in Hal 16 als barbecue-meester.

Een derde, stille venoot is Daniell Provost een van de oprichters van L’Arogante, een ander populair jong Gents bier. De drie leerden elkaar kennen via Gent Brouwt, een collectief dat de kleine brouwers in Gent samenbrengt.

Dimitri Messiaen, Daniella Provost en Janos De Baets.

De 3 initiatiefnemers blijven hun bestaande activiteiten los van elkaar verder uitbouwen. Janos zal in de toekomst het brouwen van de eigen Dok Brewing Company-bieren voor z’n rekening nemen. Momenteel is er nog geen eigen creatie maar kan je proeven van een 30-tal craftbieren (allemaal van ’t vat) van diverse Belgische brouwerijen.

Naast de lekkere bieren kunt u ook genieten van een heerlijk Italiaans gerecht/pizza (Officina Raffaelli), een stukje vlees op de grill (Rok), een toast (Toast), vers gedraaid ijsje/gebak (Patisserie Bostoen) of een vers biobrood (Bruud).

Bakkerij Bruud (l) en Toast (r)

Rok
Patisserie Bostoen
Pizzeria Officina Raffaelli

M’n bier-buurman Marc en ik waren deze morgen bij de opening present voor de eerste rondleiding.

Op het gelijkvloers van het brouwplatform staan de brouwketel (1000 l), de flexibele filterkuip en 4 gistingstanks van 2000 l. De volledige brouwsinstallatie is van de hand van Bert van Hecke (B.O.M.-brewery uit Rumbeke). De gistingstanks zijn van Bulgaarse makelij, de rest komt uit Zuid-Afrika.

Links de brouwketel en rechts de filterkuip
de gistingstanks

Boven op het 1ste verdiep werken de warmwatergenerator, waterketel, de lageringstanks en taptanks (2 van elk 1000 l om eigen bieren in op te slaan). In de 1ste fase wordt er niet op flesjes gebotteld mar afgetapt op vaten.

de 2 taptanks op het 1ste verdiep
links de warmwatergenerator en rechts de opvangsilo voor het geschroute mout

(c)foto Marc Corbanie

Komende donderdag is de brouwinstallatie volledig afgewerkt en zal Janos z’n eerste brouwsel loslaten.

Het openingsweekend is vandaag tot 24u, morgen van 10u en ook tot 24u.

Meer info op de Facebookpagina : klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s