Broeder Jacob en KU Leuven gunnen Vlierbeek eigen bier

Tijdens de Abdijfeesten in Vlierbeek (Kessel-Lo) is een nieuw bier voorgesteld: 1125 Vlierbeek Grand Cru. De naam verwijst naar het ontstaan van de abdij. De brouwtraditie in de abdij is in ere hersteld dankzij de lancering van het 8,5 graden sterke abdijbier. Brouwerij Broeder Jacob en de KU Leuven staken  een handje toe bij de totstandkoming van het gerstenat. 

barman Felix Dresse van “In Den Rozenkrans” keurt het nieuwe bier.

Volgen de Leuvense schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V) is het bier een grote meerwaarde voor Vlierbeek. “Er was nog één groot gemis in Vlierbeek: een eigen bier”, klinkt het. “Er is ook heel wat wetenschappelijk onderzoek voorafgegaan aan de lancering. Het Centrum voor Microbiologie van de KU Leuven heeft bijvoorbeeld een exclusieve gist ter beschikking gesteld. En brouwerij Broeder Jacob zorgt voor de productie en commercialisering.”

Goede doelen

De proefbrouwsels werden ook voorgeproefd door echte Vlierbekenaren. Het resultaat is een goudblond bier met fruitige toetsen van banaan en mango. “De hemel op aarde als je het mij vraagt…De opbrengst komt overigens ten goede aan Vlierbeek en meer bepaald aan het Jolinda-fonds dat door vzw Trefpunt werd opgericht. Een tweede doel is het restauratiefonds voor de abdij van Vlierbeek. De restauratie van het Nieuw Abtskwartier stijgt in de wachtlijst maar helaas zijn er nog wachtenden voor ons. Volgend jaar of in 2020 moeten we aan de beurt zijn”, aldus nog Vansina.

Bron : http://www.madeinvlaamsbrabant.be – Alain Trappeniers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s