Chef-Cuisinier Danny Vanderhoven tapt uit eigen vat

Vorig jaar tijdens de opening van restaurant De Griffie in Hasselt pakte chef Danny Vanderhoven uit met een zelfgebrouwen biertje. De Griffier, zoals het heette, was in beperkte oplage beschikbaar, maar ging verbazingwekkend vlot over de lippen. Tijd dus voor een opvolger dacht Danny, en die is er nu met De Edelachtbare.

“Het is eigenlijk een luxueuze versie van De Griffier”, vertelt de chef. “De ingrediënten zijn bijna dezelfde, maar het resultaat werd dankzij een ingenieus brouwsyteem tot een hoger niveau getild. Het is een blond, droog, fris, dorstlessend champagnebier met een kruidige toets door middel van een hergisting op fles. Het suikerpercentage van De Edelachtbare is hoger dan bij de voorganger, wat resulteert in een alcoholpercentage van 7%.” Er werd voor 50% Belgische hop uit Poperinge gebruikt en 50% van eigen hopteelt uit Lanaken, handgemaakt door de brouwerij van Perronbieren.

De Edelachtbare is verkrijgbaar in flessen van 75cl en met ‘champagnestop’ in De Griffie.

Info : www.degriffie.be

Bron : http://www.madeinlimburg.be – Kurt Meers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s