Gouden Carolus UL.T.R.A. bevat slechts 3,7% alcohol

De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker heeft haar nieuwe Gouden Carolus UL.T.R.A. voorgesteld. Er werd twee jaar gewerkt om dit speciaalbier met een lager alcoholgehalte toch smaakvol te maken. UL.T.R.A. staat voor Ultimate Taste, Reduced Alcohol.

“In de periode dat pilsbieren wereldwijd de norm werden en kleine brouwerijen werden overgenomen door de grote reuzen, redde mijn grootvader Charles Van Breedam de brouwerij van een faillissement door de moedige beslissing om te stoppen met het brouwen van pilsbieren en te focussen op Belgische speciaalbieren. Het Anker kon zich differentiëren met kwaliteitsvolle bieren met een hoger alcoholvolume”, zegt Charles Leclef, vijfde generatie familie-eigenaar van Het Anker.

Verantwoord alcoholverbruik

“Maar een hoger alcoholvolume is nooit het einddoel geweest, en we blijven er binnen Het Anker steeds naar streven om kwaliteit te leveren en te blijven innoveren. In onze veranderende maatschappij moeten we als brouwerij ook de evolutie rond verantwoord alcoholverbruik volgen. Terwijl de grote reuzen nu op de proppen komen met nieuwe processen voor 0,0 bieren en heel wat brouwerijen de hop-hype misbruiken om hun brouwsels te maskeren, hebben wij het net anders aangepakt. Onze brouwers zijn er in geslaagd om een smaakvol blond bier van hoge gisting te brouwen met een alcoholvolume van slechts 3,7%.”

Het brouwen van de UL.T.R.A. gebeurde volgens de regels van de kunst. “Inclusief hergisting op fles. Gouden Carolus UL.T.R.A. is zeer smaakvol en verfrissend, licht kruidig en met een droge afdronk. Ik kan mij inbeelden dat een liefhebber zijn Gouden Carolus Tripel niet meteen links zal laten staan, maar voor heel wat gelegenheden hebben we hiermee een ideaal bier voorhanden.”

Het bier is beschikbaar in flessen van 33 cl. en is minstens 1,5 jaar houdbaar.

Bron : http://www.madeinmechelen.be – Leen De Moor

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s