Shops en Hops : Geniet eens van een biertje tijdens het shoppen

Sofie Vanrafelghem en haar team Sofie’s World lanceerden vandaag in het Poperingse hopmuseum een uniek concept. Tijdens een leuke stadswandeling combineer je twee ontspannende activiteiten: shoppen en genieten van heerlijke bieren. Wanneer we de stad in trekken met onze partner of vriendinnen, nemen we graag de tijd om even te relaxen op een zonnig terrasje of in een gezellige tearoom. Vaak grijpen we daarbij naar wijn of cava. Dat kan natuurlijk anders, zeker in de hoppestad bij uitstek Poperinge. Gezellig winkelen, fijne bieren degusteren en bijzondere hotspots ontdekken, dat is waar Shops & Hops voor staat.

Tijdens Shops & Hops ga je onder begeleiding van een gediplomeerde biergids op ontdekking in Poperinge. De wandeling start met een degustatie in L’Esperance. Dankzij biersommelier Kristel Logie leer je aan de hand van een lokaal speciaalbier hoe je bier moet proeven. Bij een zomerse namiddag shoppen hoort ook vaak een ijsje. Dat is bij Shops & Hops niet anders. Bij ijssalon L’Heritage maken we kennis met gepassioneerde ijsmaker Bart die ons mee neemt in de wereld van artisanaal ijs. We krijgen hier de kans om te proeven van heerlijk bierijs.
Omdat Shops & Hops grenzen wil doorbreken, brengt de derde stop je zelfs bij een schoonheidsinstituut Atelier DD voor een kleine workshop over parfum. Tot slot trekken we naar het Hopmuseum. Biersommelier Kristel leert je alles over de herkomst en belang van deze mooie plant. Ze gidst je langs de hoogtepunten van dit boeiende museum. Shops & Hops sluiten we af met de degustatie van sterk gehopt streekbier.

Praktisch:

Shops en Hops is een wandeling van drie uur door de stad Poperinge onder begeleiding van gediplomeerd biersommelier Kristel Logie van Sofie’s World. De tour start aan Dienst Toerisme op de Grote Markt. Er zijn vier stops voorzien voor een deelname prijs van 45 euro per persoon. Inschrijven kan via Toerisme Poperinge of bookings@sofiesworld.be.

Geplande tours, telkens om 14u*:

  • zaterdag 23 juni
  • zaterdag 30 juni
  • zaterdag 7 juli
  • zaterdag 21 juli
  • zaterdag 4 augustus
  • zaterdag18 augustus
  • zaterdag 8 september

    * Shops en Hops gaat door op deze data indien minimum 10 personen per tour zijn ingeschreven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s