Brouwerij Gulden Spoor verbreedt zijn aanbod

Met het merk ‘Brouwman Pieter’ kiest Pieter Koopman van Brouwerij Gulden Spoor uit Gullegem voor een verschillend, maar anderzijds ook logisch zijspoor. In het kader van een voortdurend streven naar productinnovatie en -optimalisatie, heeft hij een nieuw gamma ontwikkeld, naast de gekende bieren Gulden Spoor, Netebuk en Jean-Pierre. Deze keer gaat het niet om een nieuw bier, maar om een uniek gamma van op bier gebaseerde distillaten. In eerste instantie worden een Amer de Bière en een Whisky de Bière op de markt gebracht. Extra varianten zijn reeds volop in ontwikkeling.

In juni 1983 richtten Peter en Kathleen in hun ouderlijke hoeve een bierrestaurant op in Gullegem: ’t Rusteel. De passie voor het bier zorgde ervoor dat in 1985 voor het eerst “Netebuk” werd gebrouwen. Het vormde de start van een succesverhaal, zowel op gastronomisch als op zythologisch vlak. Op vandaag is biotechnoloog Pieter Koopman voltijds brouwmeester van Brouwerij Gulden Spoor dat sinds 2013 in een totaal nieuw gebouw naast het restaurant huist. De nieuwbouw maakte heel wat nieuwe brouwtechnieken mogelijk. De brouwinstallatie kreeg een update en werd omgebouwd tot een halfautomatische brouwzaal met een opslagcapaciteit van 380 hectoliter en een nieuwe automatische bottellijn.

Brouwerij Gulden Spoor stelt 3 mensen tewerk en produceert op jaarbasis 1500 hectoliter van de merken Netebuk (6 varianten), Gulden Spoor (6 varianten) en Jean-Pierre. Met de lancering van het gamma distillaten wordt een nieuwe stap gezet in het kader van productinnovatie en diversificatie.

In het kader van de bouw van de nieuwe brouwerij in 2013 werden alle beschikbare exclusieve mouten en hoppen verwerkt tot een uniek bierpreparaat dat vervolgens werd gedistilleerd in nauwe samenwerking met stokerij Filliers. Dit distillaat vormde de basis voor een artisanaal en 100 procent organisch gamma, geproduceerd in beperkte oplage, dat voorlopig bestaat uit een Amer en een Whisky.

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s