Pierke heeft z’n bierke

Naar aanleiding van 175 jaar Gentse Feesten zochten twee Gentse verlichte geesten, een nonkel en zijn klein kozijntje, naar iets nieuws en typisch Gents. Ze kwamen niet enkel uit bij een nieuw product maar bij een volledig nieuw concept. “Pierke” is de bekendste held in het Gentse poppenspel gebeuren. Hij is bekend bij jong en oud. Naargelang de poppenkast heeft “Pierke” wel een ander gezichtje, maar de kledij en het hoedje van “Pierke” blijven ongeveer gelijk.  Het hoedje is voor ons de kern van het concept.
Onder hetzelfde hoedje worden verschillende Gentse producten voorgesteld : een “Gruut Pierke” (een nieuw Gents bier in samenwerking met brouwerij “Gruut”), een “Pierke bij uw Bierke” , de snoepen “Pierke” en de chocolade “Pierke.

Het idee kwam van nonkel Paul Bruynooghe, vrijwilliger bij Huis van Alijn, dat verder werd uitgewerkt door Marino, de bekende animator.  Marino is een rasechte Gentenaar die “Pierke” met de paplepel heeft meegekregen als fervent bezoeker op zondagmiddag bij poppentheater “Magie”. Hij is ons nieuw “Gents Pierke”, een uit de kluiten gewassen “Pier” in een modern strak pak. De pyjama van ons klassiek “Pierke” was toe aan verandering. De persconferentie in “The Holy Food Market Gent” organiseerde het tweetal op het ideale moment, een zonovergoten 2de Gentse Feestendag.

Het team achter Pierke en Bubba (Marino 2de van links en Paul Bruynooghe 3de van links)

Ik ging natuurlijk om het nieuwe Gentse Feestbier te proeven.  De doordrinker van van 4,5 % is gebrouwen (brouwsel van 2,5 hl) bij de naburige Stadsbrouwerij Gruut naar het recept van hun Gruut blond, aangevuld met een geheim specerij en veenbes. Sedert gisteren is het bier te verkrijgen op de stand van BUBBA ( Holy Food Market – Beverhoutplein 15 – 9000 Gent (nabij Sint-Jacobs)).

Bestel daar zeker ook het “Pierke bij uw Bierke”, met de beste Gandaham kroketten en Gentse mosterd ter wereld.

Lekker, “het Pierke bij het Bierke”

Zicht op de centrale bar van The Holy Food Market

Om het assortiment “Pierke” te vervolledigen zijn ook snoepjes en chocolaatjes gemaakt.  De ideeën liggen klaar om nog andere “Pierke” producenten op de markt te brengen.

De snoepjes
De chocolaatjes

 

Pierke kwam met de koersfiets naar de persconferentie
De mooie inkom van The Holy Food Market
zijgevel van stadsbrouwerij Gruut
de brouwinstallatie van Gruut
Authentieke sfeer bij Gruut.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s